Merhabalar, Almanya Hannover de akrabalar olduğunda bu sene değişiklik olsun diye kurban bayramı oraya gidelim dedik. Oraya kadar gitmişken araba kiralayıp çevreyi de dolaşalım istedik. Mesafe olarak yakın değil ama Hollandaya da geçebiliriz. Bahsi geçen bölge civarında görmemizi, ziyaret etmemizi önerdiğiniz bir yer var mıdır?




 

önce hamburg görülebilir, güzel bir şehir. sonra batıya ruhr bölgesine (köln, düsseldorf vs) gidilebilir. oradan da hollanda’ya ya da belçika’ya geçersiniz.

sir gawain

Hannoverden en kolay en kısa bremen ve hamburg çizgisi olur. Hamburg almanyanın zaten en yaşanılası güzel şehridir (evet öyle) ama orda yaşıyorsanız. Yoksa turist olarak bölgeden bölgeye gezilcek görülcek güzel yerler çok.

Bence hannoverden hollandaya sürmeye değmez ama gideceğiz en yakın mesafedeki yerler standart yerler ama süreniz bolsa sürün tabi.

Süre bol gezerim derseniz Kölne de inerseniz ordan zaten Belkçika Hollanda açılabilirsiniz rahat.

Planladığınzı mesafeye bağlı. Avrupada her yer hem yakın hem uzak işte bütçe, gün sayısı vs ye göre.

AlsterWasser

Aklımda 3 günlük bir gezi vardı. Olmadı bir gün daha uzatırım diyordum. Ama bu kadar bir süre planladığım gezi için kısa mı olur bilemedim.

orin

3 gününüz varsa eğer tamamını Almanya’ya ayırmanız daha iyi olur sanırım. Hannover ve Göttingen gezilebilecek şehirler. Hamburg ve Lübeck en iyi rota bana kalırsa. Bremen yakın ama ben pek beğenmedim, bu sebeple tavsiye etmem.

but that was just a dream

Bremen, Hamburg, Amsterdam'a kadar uzanabilirsiniz. Köln açıkçası hiç ama hiç cazibiyeti olmayan bir şehir. Vakit ve yol kaybı, başka bir şey değil.

oligomer

Almanya guzel memleket ama soruna net bi yanit yok
3 yil yasadim
Berlin disinda (orasi baska bi ortam) neredeyse her sehir ayni planlamaya ve yapiya sahip
Mesela yanikmiyorsam her sehirden bir nehir geciyo ya da bi sekilde su akiyo
Dogasi vs muhtesem
Git surayi gor diyemem ama gittigin sehrin tarihi mekanlarina bak
Ben afedersin kic kadar sehirdeydim bizim orda bile tarihi bi kale vardi hatta goethe’nin son yillarini gecirdigi dag evi de ayni sehirdeydi (bkz. Kickelhahn)
Hadi aklima gelen bi yer onereyim: heidelberg

KidLazer
1

mobil görünümden çık