Merhaba
Günde 4 5 adet sigara içiyorum maks.
Çok uzun bir süredir sabahları çok uykusuz ve yorgun uyanıyorum ve gün içinde de uykusuzluk yorgunluk devam ediyor.
Gecen gün hic sigara içmedim ve sabah iyi uyandim uzun zamandan sonra. Dün de tüm gün içmedim, aksam 11 gibi hadi bitane yakayım dedim, sabah yine çok zor uyandım uykumu alamamıştım.
Sigara bu kadar etkiliyor olabilir mi ya? Yani sigaradan diye düşünüyorum artık. Kan degerlerime baktirdim her sey gayet iyi. Herkes içiyor ben bu kadar neden etkileniyorum anlamadım.
Alerjim var, bazen inhaler ve alerji ilacı kullanmam gerekiyor, alerjik astım var demislerdi ama çoğunlukla iyiyim yani bir etki yaşamıyorum. Bununla ilgili olabilir mi acaba

 

Onlarla ilgili de olur ama inhaler demişsiniz oksijen açlığı çektiğiniz bir gerçek. Ayrıca vücutta magnezyum ve D vitamini eksikliği olduğundan nerdeyse eminim, e-nabızdan kontrol edin lütfen D vitamini en az 50 olmalı (ki Canan Karatay 100'ün üstüne çıkarın der).

Gözlerimizin ve cildimizin güneş görmesi de vücudumuzun (bkz: sirkadiyen ritim)ini oluşturur ve olumlu etkiler. Güneş göremiyorsanız mutlaka güneşe çıkın öğlenleri, bunu bütün yaz yapın.

Dolayısıyla doğadan ve güneşten uzaklaştığınızı ve vücudunuzun hassaslaştığını anladım. Bir de beslenme tarzınız da sizi çok yoruyor olabilir, uyumadan önce bişeyler yiyorsanız fazla fazla yorar. Beslenmenize gece uykusundan en fazla 5 saat önce son verin, çok daha iyi gelecektir.

muhayyer divan

elbette etkiliyordur ama ana problem değil gibi duruyor. az içiyorsun zaten. tek sigara da böyle etki etmez bence. bi süre kullanma. duruma bakarsın

paintov

Uyku takibi için uygulamalar var. İçtiğiniz ve içmediğiniz günleri karşılaştırabilirsiniz. Evet, sigara ne kadar içtiğinizden bağımsız olarak uykunuzu bozuyor. Ben birkaç hafta bırakabildiğim dönemde horlamam hemen durmuştu. Tekrar başlar başlamaz da geri geldi. Tabii bir de öksürük konusu var. O da uyku kalitesini düşürüyor.

auroraaurora

Alerji/astım var diyerek cevabı vermişsiniz sanki. Siz doğrudan hissetmeseniz de vücudunuz yeterince oksijen alamıyor ve sigara kullandığınızda durum hissedilir hale gelecek kadar kötüleşiyor olabilir. Sigaranın aynı astım gibi solunum kapasitesini düşürdüğü biliniyor zaten. Yerinizde olsam oksimetre ile düzenli ölçüm alıp oksijen seviyesini gözlemlerdim.

mikro patlama
1

mobil görünümden çık