geçen gün cildiyeye gittim bunu sormak için, özel kliniğe sallamadı doktor beni. ya tamam belki ölümcül bir hastalık değil ama rahatsız ediyor beni ya. yüzümdeki şişlik geçmiyor.

son zamanlarda iş-yoğunluk-beslenme derken yüzüm iki katına çıktı. yanaklar falan filan bombastik bir hale geldi. normal kilomdan 3-5 kilo fazlayım 85 falanım bu aralar ama cidden yüzüm 3 katına çıktı.

ben bu şişliği indirmek için ne yapmam lazım? cildiyeci insülin direnci vs baktır falan dedi ama ne işe yarıyacak bilmiyorum.birisi şırıngayı soksa yüzüme 5lt su alır yani.

bunun bir çözümü, doktoru vs var mıdır?

 

Sadece yüzünüz şişmiş olamaz sanki, öyleyse alerjik bir şey olması lazım.

Eğer genel olarak bir şişkinlik varsa, bol su içiyoruz, dışarıdan yemek yemeyi kesiyoruz, ödem attırıcı ne varsa onları yapıyoruz.

orangesandsea

ödem attırıcı ne var? eczaneden bir şey mi alıyoruz? bu bilmem ne suyu vs içmeler falan bana mantıklı gelmiyor.

ben yüzden şişiyorum nedense.

duyurukullanıcısı

Ananas, maydonoz ödem atmaya yardımcı şeyler, yeseniz de olur.

orangesandsea

bence gerçekten bir endokrinolojiye gitmelisiniz gibi. alerjiden ziyade otoimmün bir hastalık belirtisi olabilir, tiroitleriniz olabilir. cildiyenin şeker falan baktır demesinin sebebi bu, muhtemelen o da bu sebepleri düşünmüş olduğu için, iplemediği için değil.
Nerede yaşıyorsunuz?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

istanbul,

endokrinolojiye veya başka bir doktora gidince ölmezsin diye geri gönderiyorlar beni. o mevzuyu aşamıyorum. tamam da bi kalite artışı bekliyorum yani ben.

duyurukullanıcısı

Cildiye hekimi ciddiye alınacak bir durum görmediğine göre ve yazdıklarınıza bakılırsa ödem kaynaklı bir şişlik olabilir. Gluteni ve şekeri keserek ödemden de insülin direncinden de kurtulabilirsiniz.

doharkoman

Tiroidlere baktırın.

piotr

bana anlattığınız şikayet cildiyelik değil de, dahiliyelik gibi geldi. "ay dede yüz" diye tabir edilen bir mefhum var örneğin. endokrine direkt randevu almanız devlette zor. yukarıda dendiği gibi tiroid vs ye de baktırın.

anlatamıyorum

Glütensiz ve şekersiz beslenmeyi deneyebilirsiniz

yumuşatıcı sever
1

mobil görünümden çık