bunu turist vizesi alamadıkları için yapıyorlar değil mi? yani insan gibi uçağa binip sonra kaçak olarak kalsalar yine aynı sonuca varmıyorlar mı? ya da bu işin ayrı bir getirisi mi var? örneğin tamamen kayıtsız, tanınmayan biri olmak için mi bu yolu seçiyorlar?




 

turist vizesi alamadıkları için. yoksa girdikten sonra zaten iltica başvurusunda bulunuyorlar.

deartheodosia

Genelde hükümlü, araması sabıkası olan kaçak göçek tipler turist vizesi alamadıkları için denize düşen yılana sarılır misali böyle gayri meşru yollara başvuruyorlar. Bir kaç yıla dolar ekonomisi çökünce bindirilmiş kıta olarak geri dönecekler.

doharkoman

Kasten yapıyorlar. İçlerinde diş hekimi, doktor, mühendis falan da var. Hükumlu falan değiller. Bu işi yapmak zaten paraya bakıyor. Bu işin çetesinden yardım alıyorlar. Hatta olayın boku çıktığı için Joe Biden mültecileri almamaya yönelik düzenleme başlattı.

ferenc

uçakla gelirsen ülkene deport edilirsin
sınırda pasaportunu yırtarsan olay değişiyor
bi de fetöcüler var epey içlerinde, 1-2 youtube röportajı izle konuşanlardan anlarsın

lambırcek

ABD'den turist vizesi olsa kimse Meksika'da illegal işbirlikleri yapmaya ve para ödemeye yanaşmaz herhalde. Süreç illegal olduğundan dolandırılanlar da oluyormuş. Kimi kime şikayet edecekler.

Birkaçını ben de izlemiştim, izlediklerim tahmin edeeğin üzere daha iyi bir gelecek ve para kazanma için bu yola girmişler. 25-30 yaş civarı kadın-erkek veya 40+ yaş kişiler de vardı. Görünce "bu kişi kaçak göçmen mi" diye şaşırdığım olmuştu. Kaçak girenler genelde doordash denen işi yapıyorlarmış ondan bahsediyorlardı, uygun fiyatlı bir araç alıp kuryelik yani. Sonra da resmi izinleri alabilirlerse daha farklı işlere geçiyorlar.

Kayıtsızlık durumu yok sınırı kaçak geçince ABD'de kayıt altına alınıyorlar. Kamp gibi bir yerde bekletiliyorlar sonrasında ABD içinde serbest kalıyorlar. Kimisi de sınır dışı ediliyor olabilir.

Şu sıralar THY Güney Amerika uçaklarına alınmayan çok insan var diye haber çıkmıştı.

Lethe
1

mobil görünümden çık