Bir kurgu yazıyorum, kahramanın aynadaki yansımasını başka biri zannedip öldürmesi lazım, fakat bu nasıl gerçekleşebilir? Ne türden bir silah lazım böyle bir ölüm için?




 

aynaya kafa atar, cam parçaları atardamara denk gelir, kan kaybından ölür.

hrskrs

aynadaki yansımasını başka biri zannedip yansımayı mı öldürecek (öldürdüğünü zannedecek), yoksa yansımayı öldürücem derken kendini mi öldürücek?

ikincisi ise yumruk atıp bileğindeki atardamarı kesebilir.

kibritsuyu

Hocam şöyle yap, yüksek bir katta olsun. Aynadaki yansımayı görünce cinnet geçirir gibi aynayı iki eliyle tutsun ve psikodelik bi şekilde aynayla beraber kendini camdan aşağı atsın, atarken ve dülerken de hala elleri aynadaki adamın boğazındaymış gibi bağırsın

numlock

ben de anlamadım olayı.

karakter akıl yönünden bir sorunu yok ve cinnet geçirmediğini farzediyor muyuz? eğer öyleyse, ayndaki yansımayı gerçek bi insan sanıp ona saldıracak (mesela silahla ateş edecek) ve netice olarak kendisi mi ölecek?

ucuz olabilir ama silahtan çıkan kurşun sekip kendisine çarpabilir.

biseysorcaktim

Kahraman yarı cinnet hâlinde. Çok detay veremiyorum belli olmasın diye. Yansımasını başkası zannedip kendisini öldürecek.

stringer

Sanrı geçirse olur mu ? Eline bıçak alsın aynaya gider gibi denesin , çarpınca bıçak bir şekilde kendine zarar versin ama bu arada kendi bedenine değil aynaya bakıyor olsun ve aynadaki yansımanın bu şekilde zarar göreceğini düşünüp kendini bıçaklasın.

jülsezar

cinnet halindeyse aynaya kafasını vura vura kendini öldürmesi en mantıklısı.

ama ilk aklıma silahtan seken kurşunla ölmesi gelmişti.

jelly bear

Bence ayna yetmez ayrıca pencere boyle hafif rüzgarlı şekilde oynarken birisini görmüş gibi sanıp ateş eder ve oradan seken kurşun kendisine gelebilir.

liberal

Kurgu olduğu için daha da esneklik yaratılabilir etkiyi güçlendirmek adına. Bir ' Aynalar Dünyası ' mizanseni yaratılabilir. Yansımasıyla bu ortamda yüzleşip dilediği gibi öldürebilir :)

lüzumsuz adam

lazer ışını gönderir aynadan geri döner kahramanı vurur.

rhan

Lazer tabancası +1

prole

Yüzüne kezzap fırlatsın

muhayyer divan

Bomba atabilirsiniz.

prole

yapılmışı var hocam, çok orijinal olmaz sanki :)

www.youtube.com

şaka bir yana olayın duygu yoğunluğu, bilimkurgu olup olmaması, komedi unsuru olup olmaması gibi farklı senaryolar üretilebilir. en basit çözüm zaten yazılmış, aynaya kafa göz dalıp kırılan ayna ile kendini kesebilir. ama duygu/gerilim yoğunluğu fazla bir şey olsun isterseniz adam aynadaki yansımasını öldürmeye çalışır, birkaç deneme sonrasında (örneğin kırılmaz ayna olursa aynaya ateş eder, bıçak fırlatır bir şey olmaz) durumunda "kendini feda ederek" düşmanını el bombası ile patlatabilir.

shadowfollower

Yansımasını öldürmesi lazım diyorsun. Kendisini değil. Tam olarak yazdığın gibiyse, yansıması aslında ikizidir. Ayna sanıp ateş eder.
Ayna 1 salise öncesine ait portal olabilir. Ateş eder, portaldan geçip geçmişteki kendisini vurur ve space time continuum’u kırar. Başka bir evren için big bang olur :)

gabe h coud

Bak şöyle de fikir geldi aklıma; gerçi karakter hakkında hiçbişey bilmemek çok zorlayıcı bu durumda ama..

Adam biraz deli olsun, kafadan kırık yani. Hafif şizofren gibi. Böyle full değil de, dönem dönem atak gibi.

Önce aynadaki adamla tartışmaya başlasın, git gide çıldırsın, sonra sakinleşsin, sonra tekrar çıldırsın bağırsın çağırsın aynadaki adama. Tartışsın onla. Bu arada da jest-mimik dışında bedeniyle de hareket etsin, saçlarını yolsun, yüzünü tokatlasın falan.
Aynadaki adam da bunu taklit ettikçe daha da çıldırsın, sonra 1 kutu ağır ilacı "hadi bunu da taklit et seni aşağılık koca götlü pis zenci" fondiplesin. Tabi bunu bir anlık sinirle yapsın. Sonra adamın da fondip yaptığını görünce... Gerisini sana bırakıyorum artık :))
Karakter ister üzülsün, ister şaşırsın, ister inada indirsin (ben senden güçlüyüm, önce sen öleceksin VS vs)

numlock

1) elinde bıçak/hançer gibi bir şey varsa aynaya savururken kırar ve bilekleri kesilir, öyle ölebilir.

2) elinde ateşli silah varsa aynanın arkası doluysa, yani sert bir zemindeyse ateş eder ayna kırılır aynı zamanda sekip kendini vurur.

3) kurguda lazer silahı varsa daha da kolay tabi iş.

4) kahramanın elinde öyle bir silah vardır ki hedeflediği, yani gösterdiği kişiyi başka bir robot, silah, roket vs. vurmaya programlıdır. (bu komutu dijital bir kask veya gözlük ile verebilir belki veya anlık resmini çeker atar vs.)

kahramanımız bir anlık refleks gereği aynadaki görüntüsünü hedef olarak gösterdiği için "hasss..." der ve kendi ölümü için komutu vermiş olur. artık geri dönüş yoktur.

ananiyimioguz

En üstte
..yansımasını başka biri zannedip..
Sonraki yorumunda,
..yansımasını kendisi zannedip.. yazmışsın.

Hangisi olacak ?

diyecevaplandı
1

mobil görünümden çık