[q]
(10) 

ne yapmalı

mrenton #1581507
merhaba, böyle durumlarda çok geriliyorum. maddi olarak da çok zorda olduğumdan olsa gerek kendimi ezik hissetmeye başladım. özel ders verdiğim bir öğrencim var. bir saat ders veriyorum. velisi dersi yarım saat fazla yapalım hocam dedi, neyse ben de kabul ettim ama bir saat anlaştığımız ücreti yatırmış yani bildiğin emrivaki yaptı bana. daha önce birkaç kez öğrenci ile ders yaptık. bu durumu sonradan uyguladı. sizce ne yapmam lazım nasıl bir tavır almalıyım?




 

yani mutlaka daha iyi zamanlarin olacaktir, ezdirme kendini. o an ucreti konusmaman hata olmus. ucreti eksik odemissiniz diye konus. olmadi bir daha gitmezsin.

durgunfoton

dersi surekli yarim saat fazla yapacaksak ucreti ona gore guncellememiz gerek diyeceksiniz.

duyulmasi gerektigi kadar

Uzattığımız ders sürelerinin ücretini yatırmamışsınız, gözden mi kaçtı acaba?

Kibarca hakkınızı istemiş olursunuz.

Mirket

çok teşekkür ederim hepinize..

mrenton

Bu tarz durumlar beni de çok geriyor, confrontational (türkçesini bulamadım) biri olmadığım ve insan iletişimini her zaman asgaride tutma eğiliminde olduğum için, attığım taş ürküttüğüm kurbağaya değmeyecekse boşveriyorum. Hakkım yenmiş falan kafama takmamaya çalışıyorum.

Ama sizin örneğinizdeki gibi devamlılık arzeden bir durum varsa ya da yenen hak miktarı büyükse mecbur yüzleşmek gerekiyor. Aslında az çok demeden bu tarz yüzsüzlüklere karşı hakkımızı her zaman arıyor olmak en iyisi tabi ama insan her zaman bunu yapabilecek psikolojide olmuyor.

Müşteriniz konuyu geçiştirip aynı şekilde davranmaya devam ediyorsa ve işi kaybetmekten korkuyorsanız, dersi uzatamayacağım başka dersim var gibi minik bir yalanla da işin içinden sıyrılabilinir.

mabl

Velilerime boyle durumlarda (iclerinde aile dostlarim bile var) hemen yaziyorum dusuncemi. O an tamamen profesyonel bakacaksiniz olaya. Bu isin utanmasi vs. olmaz. Tam da emekci gununde sinirlendim simdi. Ah bu bazi veliler....

la traviata

- Dersi, bir buçuk saat hapalım dediniz ama ücreti yine bir saat üstünden göndermişsiniz..
diye (çocuktan olarak uzak) belirtin.

Verebileceği cevapları aklınızda sıralayın ve her birine göre yine uygun cebaplar düşünün.

diyecevaplandı

1,5 saat calismamizin ucreti 750 tl gibi direkt yatirmasi gereken ucreti de belirtmek iyi olur.

ala09

benim belirttiğim ücret saatlik ücretti, dersi 1,5 saat yapacaksak ücreti de onun üzerinden hesaplayalım diyebilirsin. çok ihtiyacın varsa ve mırın kırın ederlerse bir tık indirim yap ama başka öğrenci bulabilecek durumdaysan geri adım atma.

hrskrs

Buraya yazdıklarınızı muhattap tarafa söyleseydiniz gerilmezdiniz bu da size hayat tecrübesi olsun bundan sonra açık sözlü olursunuz.

doharkoman
1

mobil görünümden çık