[q]
(4) 

coin'lerin düşmesi

hknty #1581463
borsada hisselerin düşmesinin somut sebepleri oluyor genelde ama coin'ler neden düştü? bir açıklama, durum, olay falan mı oldu?




 

cz 4 ay hapis cezası, abd enflasyon verileri, borsalarda korkunç long oranları vsvs

avatar is back

Bir hikayeleri yok. Yükselmeleri için bir sebep yok.
Amerikan ekonomisinin iyiye doğru gidişi, teknoloji şirketlerinin atılım yapmasının amerikan ekonomisini büyüteceğinin ortaya çıkması, dolar bazlı yatırımlara alternatifi ortadan kaldırıyor. Amerika faiz indirmiyor. Büyümeye devam ederken bir yandan da dünyadaki dolar fazlalığını geri çekebiliyor.

Ayrıca son gerilimler, kıymetli madenlerin para'ya alternatif olabileceğini gösterirken Coinlerin güvenli liman olamayacağını gösterdi.
Coinlere bağlı ETF'ler hayal olarak kaldı
vs

Mirket

1- Yaklaşık 4 yılda bir bitcoin arz yarılanması oluyor. (Bitcoin halving diye bakın)

2- Geçmişte bu 3 kere oldu ve olduğunda fiyatlar kısa sürede çok yükseldi.

3- 2020'deki halving'den sonra 2024'e kadar bu herkes için genel bir bilgi haline geldi.

4- 2023'te herkes az ya da çok elinde bitcoin tutmaya başlayarak 2024'teki halving zamanını bekledi.

Nisan ayı içinde halving gerçekleşti ama görünüşe göre bu sefer talep çok fazla olduğu için fiyatlar beklendiği kadar artmadı. Çünkü herkes zaten bitcoinini alıp "hadi artık yükselsin" diye bekliyordu.

Böyle olacağını öngören birçok makale de yazılmıştı aslında. Bundan sonra ne olur bilinmez ama bu düşüş baya geniş bir kesim tarafından bekleniyordu.

akhenaten

cz 4 ay hapis cezasi aldi, kara para aklanmasina karsi yeterince onlem almadigi icin, yersen..

bu piyasada haberler dususun ve artisin bahanesi, sebebi degil. sebebi diye bir sey olacagini da sanmiyorum bu kadar volatile aciklanamaz sebeple.

mesela iki gun sonra 100 bin dolar olur ona da bir ton sebep yazilabilir, kripto borsasinda somut sebep aramak mantikli degil ozellikle aylik vadelerde.

gule gule
1

mobil görünümden çık