Merhaba. Önceki duyurumda malzemeleri oda sıcaklığında tutma, katılarla sıvıları ayrı ayrı ekleme, katıları elekten geçirme gibi pek çok faktörü uygulamama rağmen yaptığım keklerin asla istediğim kıvamda kabarmadığından bahsetmiştim.

Sanırım hatayı nerede yaptığımı buldum. O ilk etaptaki yumurta ve şekeri mikserle çırpma kısmında kıvamı fazla sıvı hale getiriyor olabilirim. Şekeri iyice erisin diye çırpma süresini biraz uzun tutuyordum.

Hem şekerini olması gerektiği kadar eritecek hem de kıvamı çok sıvı yapmayacak şekilde yumurta ve şeker yaklaşık kaç dakika civarları çırpılmalı?

Bir de yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devriyle mi, daha düşük devriyle mi çırpmalı acaba?

 

krema haline gelene kadar. süt kreması var ya onun gibi olmalı.

jelly bear

ben genelde mikseri cikarip 8 cizebildigimde yeterli diyorum.

fakyoras

Çok çırptığınızda kek sönümlenir. Bir iki dakika maksimum. Hatta mola vererek yapmalısınız. Aralıksız çırpmayın.

ruhen hastayim ben

bir de malzeme konusunda birebir tarifleri uygulamak yerine göz kararı gitmek daha iyi oluyor. atıyorum 1 fincan diyor ben bakıyorum kesmez bu atıyorum bi çeyrek fincak daha üzerine. kıvamı daha iyi oturuyor. sanırım kullanılan malzemelerin marka marka yoğunlukları farklılaşıyor.

yaptığım bir kurabiye var, çok da beğeniliyor. kız arkadaşıma birebir tam tarifi verdim, nasıl yaptığımı anlattım o da uyguladı ama yaptıklarının benimkiyle nerdeyse hiçbir alakası yoktu.

bu da ek bilgi olarak kalsın. yazdıkların bu anımı hatırlattı bana.

air

Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devriyle mi, daha düşük devriyle mi çırpmalı kısmına dair de bilgi verebilecek olanlar var mıdır acaba?

jonas
1

mobil görünümden çık