5 Nisanda mide kanamasıyla acile gidildi. Acilde tomografi kan tahlilleri derken ertesi gün endoskopi yapıldı ve kanamanın durmuş olduğu fakat Midede bir kitle olduğu daha detaylı bakılması gerekikdigi bildirildi. Yatış verildi ve bayram olması ve kanama ihtimaline binaen 3-4 gün hastanede kalındı.
Taburcu olurken de bir kaç gün sonra tekrar gelmek üzere tekrar endoskopi ve biyopsi alınacağı bildirildi.
Endoskopi de kitlenin ne olduğuna karar veremediler ve sağlıklı parça alınmadığını ultrasonlu endoskopi olunması gerekilsigini hocalara danisilacagini ve ayrıca ilaçlı tüm vücut tomografi çekileceğini söylediler.
Bir kaç gün sonra ilaçlı tomografi çekildi. Sonrasında taburcu edilirken ultrasonlu endoskopi için aranacaksiniz denildi.
Arandik ve bu sefer de dosyanız kurulda görüşüldü ortak karar olarak ultrasonu endosmopiye gerek olmadığını her halükarda o kitlenin alınacağını fakat öncelikle pet çekilmesi gerekildigi pet sonucuna göre tedavi planlanacagi söylendi.

Şimdi elimizde gist yani midede 10 cmlik bir kitle olduğu belli ve bu basamadayiz
Bugün ayın 27'si. İşlemler Ankara'daki devlet hastanesinde oluyor. Tedavi için Geç kalıyor muyuz diye bir şüphe aklımı kurcalıyor. İşi bilen birileri varsa bu tetkikler vs zaman kaybetmiş miyiz yoksa olması gereken titizlikte bakılıyor mu? Zira Bi öyle bir böyle yapacağız gibi bir izlenim uyandı biraz da olsa.

 

Sağlıkçı değilim ama hem kendim hem de ananem için gittiğimde süreçler böyle işliyor, dediği gibi kuruldaki doktorların kararına göre ya da sizin doktor meslekte daha kıdemli bir hocasına danışıp karar değiştirebiliyor

grimavi

Valla yazdıklarını okurken, işini bu kadar ciddiyetle ve organize yapan bir sağlık kuruluşu kaldı mı hala Türkiye'de diye şaşırarak okudum.

Hastaneye saygı duydum. Hasta olsam kendimi gönül rahatlığıyla emanet ederim.

Hastamıza geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim.

Mirket

Gayet iyi işlemiş süreç. Bir sıkıntı göremedim. Zaten çok acil ameliyatlık bir durum olduğu düşünülmemiş, net bir teşhis ve tedavi planı yapılmış.

nundu

20 gunde bunlarin hepsinin olmasi gayet iyi. Surec guzel gitmis bence, pet ile kanser mi degil mi diye bakacaklardir ona gore yol cizecekler.kurulda tum hocalar ortak dusunup karar veriyorlar, iciniz rahat olsun.

oscar

Geçmiş olsun. Bence zaten tedavisi geç kalmasın diye ultrasonlu endoskopi yapmayalım direkt alalım demişler. GIST çoğunlukla agresif seyreden bir tümör değil, onkolojide çalıştığım zamanlarda ameliyat sonrası yıllarca takip edilen hastalarla karşılaştım. Umarım sizin yakınınızda onlardan olur, ameliyat ve ilaç tedavisi ile sağlıklı günlerine geri döner inşallah.

curukturpkokusu
1

mobil görünümden çık