Hiç çalışmaya gerek kalmayan bir yatırım türü.
Yatırım fonları gibi birtakım enstrümanları kullanarak uzun vadeli yatırım yapılacak. Kripto, futures gibi fazla volatil işlere girmeden geliri kümülatif artırıp her ay içinden yaşam maliyetim kadar (gıda, faturalar, eğlence) içinden harcayıp, gerekirse kredili borçlanarak git gide büyüyen bir şekilde hiç çalışmaya gerek kalmadan uzun vadeli yatırım yapılabilir mi?



 

bu dediğinize en yakın sistem aslında temettü yatırımcılığı gibi duruyor.

anten

Eurobond ile bu yapılabiliyor.
Bir zamanlar ne kadarlık bir yatırım gerektiğini hesaplamıştım.
İhtiyaç duyarsan oturur gene hesaplarım. Anaparan hep Dolar olarak duruyor ve sen bunun dolar bazındaki faiziyle geçiniyorsun.
Tabi o anaparayı yakalayana kadar her ay ilave yapman, alacağın kupon ödemelerine de hiç dokunmadan anaparaya ilave etmen gerekiyor.

Bunu S&P 500 de temettü hisselerine yatırım yaparak da yapman mümkün. Borsa İstanbul'da da temettü emekliliğinin mümkün olduğu iddia ediliyor ama ben katılmıyorum bu görüşe.

Mirket

"Borsa İstanbul'da da temettü emekliliğinin mümkün olduğu iddia ediliyor ama" bunun 3 temel sebebi var: tl'nin tarihsel olarak çok aşırı oranlarda dolar/eu karşısında aşınması. şirketlerin temettü verimlerinin çeşitli sebeplerden dalgalanması ve buna bağlı olarak hak edilen temettülerin dolar/eu cinsinden dalgalanması. makroekonomik istikrarsızlar sebebiyle şirketlerin hisse senetlerinin genel trend olarak artmaması.

ben de yabancı para cinsi gelirden yanayım: düzenli ödemeye yapan etf veya yabancı hisse senedi. orada da uzun vadeli bağlayacağım parayı banka aracı kurumlarıyla yaparım. mesela 5 sene, 50bin dolarımla midas'tan etf almam, işbankası'ndan alırım gibi.

anlatamıyorum

yatırdığın rakama ve yıllık harcamana bağlı. 5 milyon usd yatırıp yılda 50.000 usd ile yaşayabiliyorsan tabi mümkün. ama o kadar kapitalin varken uslu durabilmek asıl beceri.

orpheus
1

mobil görünümden çık