Selamlar. İlk web sitemi birkaç gün önce açtım ve durmaksızın seo uyumlu olacak şekilde yazı ekliyorum. 100 civarı içerik ekledim birkaç günde. Bugün sitemin tıklamalarına baktığımda amerika, japonya ve kanadadan tıklanmış gözüküyor. Bunlar bot mu gerçek mi? Fena gaza geldim umarım gerçektir :d

Site dili ve içerikler Türkçe ama yabancı terimler bolca var. Birkaç ay içinde içerikleri ve siteyi diğer dillere de çevirmeyi planlıyorum.

i.hizliresim.com

 

yuksek ihtimal web uygulamalari uzerinde acik arayan kisilerdir ancak kesin sonuc icin webserver log'larina bakmak lazim. mesela benim serverin ssh'ini kurcalayip banlananlari ekleyeyim gorsel olarak. bir aylik veri.

i.imgur.com

arakaali

Amerika'daki yaşayan Türklerindir dikkatinieken yazılar koymuş olabilirsin. Sitede kaç saniye kaldıklarının istatistiği var mı?

gece abisi

Google Analytics kurduysaniz orada bot'lari raporlardan filtrele diye bir secenek vardi, oradan fikir verir. Bir de ne kadar sure kalmislar, hangi sayfalara bakmislar gibi detaylari da gorursunuz. Bot ise sayfada cok kisa sure kalmislardir mesela.

sertac akin
1

mobil görünümden çık