Overbooking sebebiyle uçağa binememek riskinden ne zaman tamamen kurtulmuş oluyoruz?
Online check-in sonrası? Valizi verdikten sonra? Koltuğa oturduktan sonra?



 

Benim bildiğim online checkin ile gg wp oluyor. Aynı bileti iki farklı kisiye kestiklerini görmedim duymadim (yani 23-c michael ve 23-c logi diye)

logisticsmanager

online checkin, fakat artık standart 24 veya 48 saat öncesi olayı kalkmış sanki ya. Çoğu firma bilet alırken x lira daha ver şimdi koltuğunu seç vs. diyor. Checkin'i 1 ay önceye kadar yapan firma da gördüm (WizzAir). Bir biletimde önceden checkin yaptım, dönüşüm çok önemli olmadığı için koltuk satın almadım onu 24 saat önce yapabilirsin diyor. Herkes koltuk satın alıyorsa yer kalmama ihtimali var :D

Fakat bir kere başımıza geldi, biletleri ayrı ayrı aldığımız için havaalanında checkin yapalım yan yana oturalım demiştik overbooking dediler. 400'er euro aldık, uçuş bulamasalar otel de ayarlayacaklardı sonraki gün gidecektik ama 2 saat içinde başka bir uçuş buldular onunla gittik. (Gatwick yerine Heatrowa uçtuk ulaşım parası arttı ama olsun) 2 saat rötarla 800 euro cebe geldi. Aslında öğrenci falan olsam, illa yetişmem gereken bişey olmasa checkin yapmayıp risk alırdım.

nhk ni youkosu

uçağın kapısında teklif ettiklerine 2-3 kez şahit oldum. (kapıya gelince checkin, güvenlik vs. işlemleri zaten bitmiş oluyor).

koltuktan kaldırma olayını da 1 kere gördüm, kavga çıktı. (overbooking miydi, yetkili biri mi uçacaktı son dakika bilemiyorum net olarak).

brkylmz
1

mobil görünümden çık