Arkadaşlar merhabalar;

Evim 1+1, ayrı mutfaklı ve kot ta yer alan 2 yıllık bir bina. Zemin ile biraz farkı var. Şöyle ki ayakta durduğumda 1.77 felan boyum, kaldırım ile hemen hemen aynı hizada oluyorum (Bu bilgileri verme sebebim tozlanmaya etki edip etmeyeceğinin anlaşılabilmesi adına). Ev kat bilgisini verdikten sonra esas konuya geleyim:

Evi her gün silip temizlesem bile ertesi gün toz oluyor. Bu tozlarla nasıl savaşırım acaba yukarıdaki katlarda oturanların evleri daha mı az tozlanıyor. Nedir bu işin olayı? İstanbul da ikamet ediyorum. Pencerelerin hepsinde sineklik var onu da ekleyeyim.

 

Bizim ev de bahçe katında ve çılgınlar gibi tozlanıyor. Evin önünden yol falan da geçtiği yok, yola en az 30 metre uzaklıktayız ki yol dediğimden tek tük araba geçiyor. Eve ilk taşındığımızda yeni tadilattan çıkmıştı, ev yenilendiği için ve bizim de eşyalar sıfır olduğu için onun etkisidir heralde demiştik kendimizce. Ama 2 yıl oldu hala aynı. Sanırım bizimki de sizinki de zeminde olduğu için böyle. Orta katlardan oturan insanların evi de, en üst katta oturan annemin evi de bu kadar tozlanmıyor. Bizdeki tozları 1 hafta kenarda biriktirsem 2 kişilik yastık yaparım.

pianeta

evet yolun tozu geliyor araba vs gectikce. etrafta insaat vs varsa da artar

ala09

air purifier

buenosdias

Ben de zaman zaman bu konuda hayıflanıyorum (temizliği geciktirip tozlar çoğaldığında). 12. Katta yaşıyorum, evde halı yok (bambu bir halı dışında), hav bırakacak örtüler/kumaşlar minimal seviyede ama gün aşırı da temizlesem yine de tozlanıyor.

Gözlemim yatağın kendisinden ve nevresimlerden çok toz çıktığı yönünde (hepsi pamuk). O tozların çoğu deri döküntüsü gibi sanki. Bir de elbette dışardan gelen şehir tozları var. Çünkü yazın camlar kapalı ve 7/24 klima çalışan dönemde tozlar azalıyor.

Yazlıkta, her yerin bağ bahçe olduğu müstakil evde sürekli camlar açık olsa da bu kadar toz olmuyor.

orient blue

hava temizleyici +1 üstelik sürekli değiştirmen gerekebilir filtresini

eja

8. katta ve trafik vs olmayan neredeyse şehrin kıyısında olan evi şimdi süpürsem beş dk sonra toz oluyordu. şu an oturduğum ev 1. kat ve yokuşta olduğu için bahsettiğiniz konumla benzer gibi ve böyle bir toz sorunu yaşamıyorum.

elorelia

Herkes benzer sorunları yaşıyor anlaşılan. Kıyafetler ve örtülerden toz çıkması durumu kulağa mantıklı geliyor. Temizlik yapmayı artık anlamsız buluyorum bazen bu kadar toz olunca. Camları açmasan da olmuyor... Hava temizleyici konusunu da araştıracağım. Teşekkürler herkese

royalguard

hava temizleyici ve camasır kurutucu. kurutucu kıyafetlerdekı tozu topluyor, bir de dikine olan el dyson ı eger alablioyrsanız hayat boyu kullanırsınız.

mavicorap
1

mobil görünümden çık