Sevgili halk oyunları eğitmenleri,

Yakında bir ilkokul var, 23 Nisana hazırlanıyorlar. Sürekli provalarını sevdik sevdalandık ve gurbette yorgun düştüm be ceylanla yapıyorlar.

Bu zavallılara dede, nene düşüyor bu şarkıcılar. Bu şarkılar müziğimizin mihenk taşları da değil. Bu müzikler ve hareketler MEB'den filan mı geliyor yoksa bu 90'larında altın çağını yaşamış bir öğretmenin mi fikri? Kim dedi gurbette yorgun düşsün bu minikler?

 

Yıllardır aynı parçalarla çalışıyorlardır , değiştirmeyle uğraşmak istemiyorlardır

Ben lisedeyken çayır çimen geze geze falan vardı çok komik dnsjahha stadyumda eşeği saldım çayıra diye kaç yüz öğrenci hareket yapıyoduk

jülsezar

Mobil editi: 2 parça da vardı:)

jülsezar

gurbette yorgun düştüm be ceylan dediğiniz şarkı kafkas halk ezgisi. ayna grubu melodiyi alıp üstüne söz yazmış.

öğretmen kafkas halk oyununu orijinal ezgiyle değil de ayna'nın şarkısıyla oynatıyor olabilir. 1985 yılında daha ayna grubu daha gurbete bile düşmemişken biz de ojuma bayramında aynı şarkıyla kafkas oynamıştık.

sevdik secdalandık ile ilgili bir yorumum yok.

kibritsuyu

Bu gösterileri öğretmenler hazırlıyor, bir yerden gelmiyor.
Bir sınıf öğretmeni için yılın en önemli günü 23 Nisan gösterisinin olduğu gün ve yılın en önemli konusu o gösteride hangi şarkıyla hangi dansı yaptıracağı.

michael_knight

Bu gösteriler öğrenciler için değil veliler için yapılıyor. Şu an ilkokul çağında çocuğu olan çoğu veli de 90larda çocuk/gençti ve bu dönemin şarkılarına sempatileri var. Ayrıca bi tane halk oyunu ezgisinin modern yorumu bir tane de klasik 90lar şarkısı seçmiş. Bence iyi tercihler.

nundu
1

mobil görünümden çık