[q]
(1) 

Meslek Seçimi Yapmak

xephyr #1579331
Selamlar,

Elektronik mühendisiyim, bir vesile ile mezun olunca yazılım camiasına girdik, 10 yıldır çalışıyoruz. PM olduk en son, orada artık yeter diyip istifa ettim, 1 yıl ara emeklilik yapayım istedim. Can sıkılınca bir vesile ile hiç çalışmadığım sektörde Başka bir işe PM olarak girdim, kendimi inşaat projeleri çizerken buldum. O kadar keyif alıyorum ki anlatamam. Sahaya bile çıktım, inşaat işlerini ve mekanik tasarımları öğrenmeye çalışıyorum (fabrika/enerji santral projeleri). Hele ki mekanik tasarım yapmak, core mühendislik gibi geliyor, muazzam keyifli.

Acaba onca yıldan sonra farklı olduğu için mi keyif veriyor yoksa gerçekten yazılım işini hiç sevmemiş miyim? Mesai sonrası çalışmayan ben gece 12-1'e kadar autocad ve solid çizip, inşaat/mekanik makaleleri okuyorum. 3 aydır böyle :)

Teşekkürler.

 

Keyif alma nedeniniz bana göre teknik bilgi olmadan çizim yapmanız. Yaptığınız çizimler büyük ihtimalle gerçeğe dönüştürülemeyecek şeylerdir. Bu sınırsızlıkta çizim yapmak keyiflidir. Ancak gerçek hayat farklı maalesef.

Ben de üniversitede kule vinç tasarlamıştım ödev olarak ama o vinci bugün üretmeye kalksam en az 10 kişi ölür. İşin statik kısmı var. Yapının ağırlığı var. Malzeme seçiminden tutun, imalat çizimlerine kadar bir ton iş var.

Avuç içine sığacak kadar küçük parçalar var. Bunlarda 50 tane ölçü gördüm ben. Yarısında tolerans var. Onlarca üretim parametresi var.

Anlatmak istediğim şey iş ciddiye bindiğinde keyif almazsınız. Hele fabrika, santral projeleri saç baş yoldurur. Bunlar için BIM kullanılıyor.

dissendium
1

mobil görünümden çık