cidden içimden gülmek gelmiyor, iş falan biraz dert var başımda. ofiste herkes kıkır kıkır ben mahkeme suratı gibi full focus çalışıyorum.

böyle fake gülmekte istemiyorum, sırf gülmek içinde gülmek istemiyorum ama baya bir milletin bakışlarından rahatsız olmaya başladım lan bunun da nasıl bir suratı var insan biraz güler falan diye.

genel olarak da ciddi bir yüz ifadem var sanırım.

geçen bir arkadaşımla sohbet ediyorduk lan adam nasıl içten gülüyor, mutlu yani herif en saçma muhabbete bile basıyor kahkahayı lan dedim ben niye böyle olamıyorum...

ne yapmalı ?

 

Mutlu olmak için bir sebep mi var? Yok.

prole

proleye katiliyorum. mizaha sarilalim en azindan.

mutluluk ve neseli olmak farkli bir de bence bu arada.

robert bosch

rahat olamıyorsunuz anladığım kadarıyla kendinizi salamıyorsunuz. insanlar çeşit çeşit kimisinin de baş etme mekanizması o kahkahalar oluyor kimisi içine atıyor vs.. sadece herkes çok eğleniyor ben böyle kaldım düşüncesinden çıkın ilk hata bu.

Ufuk

Hayatınızda sizi zorlayan tespit edebildiğiniz ve çözümü sizin elinizde olan bir sıkıntı varsa (dönemsel ağır iş yükü gibi) gülememeniz normal. Stresli dönemler de hayata dahildir. Ortada bir sorun varken ancak mutlu taklidi yapabilirsiniz.

Haliyle tekrar rahatlamak için bu sorunun çözümüne odaklanmalısınız. Bazen kendimizi sıkıp bir şeyleri atlatmamız gerekir.

akhenaten

Var mı mükemmeliyetçik?

hasmetizm 2046

Bence sahte gülmek demeyin o zaman uygulamak zor olur ama gülmenin beyne iyi geldiğini okumuştum. Bir çeşit terapi, meditasyon gibi düşünün ve arada bir gülmeye zorlayın kendinizi:) ya da geçici ise kasmayin ama uzun zamandır böyleyse belki bir terapistle sebebini öğrenmek iyi olabilir

Kediyi üzdün

Içinizden gelmiyorsa zorlamayın, akışına bırakın. Bir gün gelir illa ki.
Ama biraz da karakter ve hayattan beklentilerinizle de alakalı bir durum bu bence. Sizin tam tersinizim. Hayatınızla barışmak, makul hedefler koymak modu en azından optimimda tutuyor.

Amaranta ursula

mizaç ile alakalı.
soğuk ve kuru bir mizacınız olabilir.

bilmiyorum ama bu tür mizaçta baharatlı yiyecekler öneriliyor. suya zerdeçal atmak vs.
ama ben en çok sol tarafa yatmak ile ısınıyorum :)))

bir süre denenebilir. peynir, yoğurt, kahve, alkol, sigara da soğutuyor.

adam da nemli mizaçtır zaten sulu sulu gülüyormuş :D

janderzel zartanyan
1

mobil görünümden çık