Kafama yatmayan şu soruya cevap verirseniz sevinirim.
Başkan olarak görevlendirildim. 138 sayılı genelgeyi okudum üç asagi beş yukarı ne yapılması gerektiğini kaba taslak kafamda oturttum ancak şu muhtarlık olayı oturmadı.
Mesela muhtarların oy pusulalarının sayıma geçtik.
A muhtarı B muhtarı diye isimleri okuduk diğer iki üye de bu muhtarların oylarını sayım döküm cetveline işledi. İşte burdan sonra bu muhtarla beraber ihtiyar heyetindeki isimleri ne yapıyoruz onları sayıyor muyuz ? Genelgeye göre onları da sayıyoruz ama o kadar ismi nasıl sayıp oylayacağız. Bu konuyu bana aydınlatırsanız sevinirim. Saygılar.

 

hocam muhtar pusulalı bildiğin üzere muhtar ve ihtiyar heyeti isimlerinden oluşur.

çetele tutarken ilk muhtarların ve ihtiyar heyetlerinde gördüğün isimleri çetelerin başına yazmak olmalı. hatta şöyle söyleyeyim ne kadar "farklı isim" görürsen onların herbirine çetelede ayrı yer açman lazım.

sonrasında iş bu isimler her okunduğunda o ismin altına çentik atmak olacak.

böylelikle total bu işlemlerin en sonunda genelde en çok muhtar oyunu alan muhtar olacak.

genelde o çetelelerde en çok ihtiyar heyeti oyunu alan ilk 8 isim ise ihtiyar heyeti seçilmiş olacak.

muhtarlık seçimi için verilen sayım çeteleleri çok sayıda veriliyor zaten. ve hepsinde başta isim hanesi altında da saymak için sayı kutucukları oluyor. her farklı isme bir çetele tutacaksınız en son sayım bitince en çok oyu alan ilk sekizi ihtiyar heyeti olarak sonuç tutanağına yazacaksınız.

her muhtarın oy pusulasında farklı isimler olabilir ama aynı isimler de olabilir o yüzden biraz dikkat ve takip gerektiriyor.

şu da çok karıştırılır yazayım yine de ; muhtarların kendi oy pusulasına yazılı ihtiyar heyeti seçilecek diye bir şey yok ayrıca bunlar iki farklı seçim. ekseriyet hesabı var ikisinde de.

bir muhtar ve 8 aza yazılı bir pusuladaki tüm isimleri muhtar ve azalar olacak şekilde çetelelere yazın. A muhtarının azaları bir çetelede yazılı olsun 8 isim bunu bir üyeye verin. B muhtarının azaları bir çetelede yazılı olsun 8 isim bunu başka üyeye verin C muhtarı varsa yine aynı şey.

sonra muhtarlık pususlalarını sayarken A muhtarının pusulası çıktığında A muhtarında ve onun azaları yazılı olduğu çeteleye birer çentik attırın. B çıkarsa yine aynı şey. bazen üstü çizili olabilir birilerinin ya da B muhtarının azası A muhtarında da yazılıdır o zaman o kişiye A muhtar pusulasından da B muhtar pusulasından da birer çentik atarsınız.

böyle böyle en çok oy alan muhtar pusulasındaki muhtar ismi muhtar seçilir. çetelelerdeki en çok oy alan 8 kişi de aza seçilir.

kolay gelsin.

Lubb
1

mobil görünümden çık