Anayasa mahkemesi karar vermiş, şubatta yürürlüğe giriyormuş. Artık kadınlar evlenirken erkeğin soyadını almak zorunda değilmiş.

Çocuk olursa kimin soyadını alacak?

Yurt dışında böyle bir uygulama var mı?

Uygulama için ne düşünüyorsunuz?

 

@aman

Çocuk neden babanın soyadını almak zorunda? Ben kadın olsam çocuğumun soyadı da benim soyadımdan olsun isterdim.

Cesario

Ben çocuğun annenin soyadını almasından yanayım. Çünkü gerçekten, hamilelik çok zor. Çok yakın bir arkadaşım hamile ve cidden çok sıkıntılı geçiriyor. Her türlü çileyi anne çekiyor. Doğum sırasında anne ölüm riski taşıyor. Annenin çocuğuna soyadını verme hakkı olmalı. Bu kadar çilenin bir karşılığı olmalı.

rock n roll

Haberi görünce "keşke ben evlenmeden önce olsaymis" dedim, şimdi prosedüre bakacağım, çok uğraştici bir şey değilse büyük ihtimalle tekrar geri eski soyadimi kullanabilirim. Yani belirli bir yaşa kadar kullandığınız soyadını değiştirip değiştirmemek hukuki zorunluluk degil, sizin tercihiniz olmali bence. Bana hala soyadim sorulduğunda ilk başta eski soyadimi söylüyorum, alışamadım.


Yurtdışında farklı uygulamalar var. Annenin soyadını, babanın soyadini, anne-babanin soyadını ya da aile soyadı olarak hem annenin hem babanın iki soyadı birleştirip kullandığı durumlar var. Türkiye için, babanın soyadini almaya devam edecektir.

fraise
1

mobil görünümden çık