merhaba, devlet okulunda İngilizce öğretmeniyim. felsefe alanında yüksek lisans yapıyorum. tez aşamasındayım. ben tezimin neredeyse tamamını bitirdim ama kararsız kaldım.

tez konum John Rawls üzerine. yani hukuk felsefesi ya da siyaset felsefesi diyelim. tez hocam, ingilizcen var felsefede ilerleyebilirsin dedi. felsefenin ana disiplinlerinde çalış dedi. ben ise felsefe alanı çıkışlı olmadığım haliyle biraz zayıf olduğum için zaten beni almazlar. yaşım da geçti diye bakıyorum. ama üniversiteye geçsem fena da olmaz.

öte yandan eğitim felsefesi çalışıp kendi alanım olan öğretmenlik üzerinden yürüyebilirim diye değerlendirdim kendimi. doktorada eğitim felsefesi çalışabilirim örneğin.

sizden isteğim eğitim felsefesinde ne çalışılabilir? hangi konuyu tavsiye edersiniz? iki tez yazmayı kafaya koydum. ama bana konu bakımından bir fikir verebilirsiniz diye düşündüm. aklımda konu çok ama sizden de fikir almak istiyorum.

hepinize sevgiler... teşekkürler.

 

felsefe alanı bana uzak konu ama şöyle fikir verebilirim. felsefe bölümünde adını duyurmuş bir üniversitenin o bölümün websitesine gir, o siteden o bölümde görev yapmakta olan akademisyenlerin daha önceden yazmış olduğu güncel makaleleri okursan felsefede son dönemde neler çalışılıyor görmüş olursun. sonra o makalelerden sana ilham olacak, o makalede eksik olan ya da adı geçmiş ama henüz araştırılmamış bir kavram konu olursa o konu-kavram üzerine bir araştırma yapabilirsin. tabi o alanda yazılmış ingilizce makaleleri de mutlaka incele. makalenin ingilizce özetini deepl uygulamasının içine atıp en azından özeti hakkında fikir edinebilirsin.

bu arada seçeceğin konu ve tez danışmanını bağdaştırman çok önemli. yani seçeceğin konu hakkında tez danışmanının da biraz da olsa fikir sahibi olması gerekir, yoksa tez savunmasında yalnız kalırsın.

puslukitalaratlasi
1

mobil görünümden çık