fiyatı bir kriter olmaktan çıkartalım

türkiye şartlarında alınabilecek en iyi multi vitamin hangisi?

bir çoğuna fake falan diyen var

 

pharmaton verdi doktor ginsengli multi vitamin gerekli olan bir durum için verdi tabi, vitaminin fazlası zarar önce test yaptırp değerlerinize baktırmakta fayda var

eja

kullanılmayan multivitamindir. :) zira sağlıklı sedanter bir insan, normal bir beslenmeye sahipse tüm vitaminlere ihtiyaç duymaz. onun yerine ihtiyaç duyulan atıyorum d, b12 gibi vitaminler ve magnezyum, çinko gibi mineraller kullanılabilir. 5 tane ihtiyaç duyulan vitamini tek seferde alabilmek için 10 tane ihtiyacın olmayan vitamin almak iyi bir şey değil.

sorunun tam olarak cevabı için piyasadaki tüm multivitaminlerin içeriğine bakmak lazım. bu bilgi bende yok. :) genelde bu soruya klasik olarak "solgar" yapıştırırlar ama solgar multivitaminin içeriğindeki bazı önemli vitamin ve mineralleri en işe yaramaz formda sunduklarını atlarlar. zaten markalar fiyat bazında ulaşılabilir olması için bunu yapıyorlar tahminimce. hepsinin en kaliteli formunu sunsalar uçuk rakamlar çıkabilir. o yüzden dediğim gibi en iyisi ihtiyaç dahilinde en iyi vitamin/mineral formlarını kullanmak.

motosiklet burclu adam

6 aya bir kan tahlili yaptırıp ihtiyaç olanı almak. Bazılarında doz aşımı olunca toksik etki yaratıyor.

jazzabel

Omega 3 dışında multivitaminleri placebo etkisi bile yok diyorlar.

mikahakkinen

@jazzabel +1

Zetnikov
1

mobil görünümden çık