5 kiloluk basmati pirinç şişesi elimdeyken düştü ve kırıldı. şimdi pirinçten cam kırıklarını nasıl ayıklarım? bana bilimsel veya non bilimsel tavsiye verir misiniz?




 

canınızdan kıymetli değildir sanırım. çöpe atın.

siyasil

Bardakla süzgece dökerek tek tek uğraşmak dışında bir fikir belirmedi iki kişi iki süzgeç olursa gözden kaçmaz

olaylar olaylar

Atardım ben de risk almazdım.

drako

Yani basmati pirinç artık her yerde iyi kötü bulunuyor. 5 kilo pirinç için ne o kadar uğraşırım hadi ziyan olmasın kafasıyla uğraşayım desem de ne o riski alırım.güzelce poşetleyip atardım ben olsam

yazdonumu

cam tuzla buz olduysa kullanacağın kadarını iyice yıkayarak cam tozundan arındırabilirsin. ama büyük parça camlar varsa mercimek tanesi kadar bile olsa atardım çöpe.

kirby

Teorik yöntem: ikisini de suya attıktan sonra suyun yoğunluğunu (1 g/cm3) bir şekilde camın (~ 1.65 g/cm3) ve pirincin yoğunluğunun (~ 0.5 - 1.2 g/cm3) arasına getirip, camı çöktürürken pirinci yüzdürmek. Dolayısıyla tüm pirinci toplayıp, suya atıp, tuz ekleyerek suyun yoğunluğunu kademeli olarak artırarak tüm pirinç yüzdükten sonra pirinci toplayabilirsiniz.

Ama bence atın gitsin.

aloha snackbar 3

Bence direkt çöpe atın, riski göze almayın.

cemallamec

Bu ekonomide 5 kg pirinç değerli ama sağlık daha değerli
Atın lütfen

photo85

%99.99'unu ayıklasan, sadece 1 tanesi gözünden kaçsa ve onu da yesen ne olur? ya da dişini kırsa diş için harcayacağın parayı ve çektiğin acıyı düşün. zarar olur boş ver. at hepsini.

hknty

Üşenmezseniz boş bir araziye serpin kuşlar yesin. Tek tek yedikleri için ayıklar onlar, camı yutmazlar.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık