üzerime spor atın gençler.
40 yaşında, 5 yıldır fitness yapmış, son bir senedir sporu bırakmış, 178cm 70kg bir erkek için uygun bir spor önerisi olan var mı?
fitnessa tekrar başlamaktansa daha esnek ve eğlenceli spor dalı denemeyi düşünüyorum.
boks veya yüzme olabilir. başka ne tavsiyeniz olur genel olarak?

 

Yüzme bu işin kralıdır. Tenis dene.

dissendium

eğer bir sakatlık durumu yoksa, koşuyu tavsiye ederim.

türkiye'de de ilerledi koşu özelinde etkinlikler kendinize bir maraton hedefi de koyabilirsiniz 3-4 sene içerisinde yapacak belki daha kısa sürede. yavaş yavaş 10k-21 etkinliklerde de koşarsınız hem motivasyon hem eğlence olur.

gule gule

Kick box?

mor oje

deadlift.

Bir cebinde das kapital

tenis. grup dersi olur. bire bir ders olur. sonrasında acemi turnuvası.

unalub

güreş veya bjj. çok seveceksin.

yurtsuz john

Mtb dağ bisikleti. Dizi zorlamayın 3 kez ön çapraz bağ ameliyatı geçirmiş biri olarak söylüyorum, hiç zorlamaya gerek yok. Bağ ameliyatı çekilcek şey değil.

mikahakkinen

parkour.

motosiklet burclu adam

istediğin kriterlere uyar mı bilmiyorum ama masa tenisi (eğer seviyorsan) bence dünyanın en UNDERRATED sporlarından biri. ortalama altı bir oyuncu olarak bile inanılmaz hareket edersin ve yağ yakarsın. toplara biraz sert vurmayagör, sağa sola koşturmalı, acayip yorucu ve müthiş keyifli bir spora dönüşüyor.

"hadi len o olmaz" dersen de yine düşün derim; çünkü öyle bir şey ki bu ağır spor yapan insanın bile eğer müsabık filan değilse çerez niyetine boş vaktinde oynayabileceği ama müthiş fayda görebileceği bir spor. "ana spor" olmasına bile gerek yok yani.

mark greg sputnik
1

mobil görünümden çık