Veya şöyle sorayım. En son ne zaman 30-40 dk boyunca sadece tek bir şeye odaklanıp onla uğraştınız? Film olur youtube videosu olur kitap olur... Ben kendimi bisey yaparken bir yandan da telefonun tuş kilidini açıp kaçarken buluyorum. Veya 15 dk kitap okuyorsam sonra twittera girerken buluyorum. Var mı bu odaklanma sorununa tavsiyesi olan ?




 

hocam bu mesele maalesef çağımızın sorunu. bende dehb de var, bi de günümüz koşullarının getirdiği olumsuzluklar olunca dikkati bir arada tutmak iyice zorlaşıyor.
en kestirme çözüm, sosyal medyayı bırakmak. sürekli kısa süreli içerik tüketmek, beynimizin dopamin dengesini bozduğu için uzun süreli hiçbir şey yapamıyoruz. böylece verimliliğimizi günden güne kaybediyoruz.

yazamajor

Maalesef, hatta diyorum zamanında nasıl bol bol film kitap oyun vs yapmışım. Kendimce şöyle çözümler getirdim, yapılacaklar listesi yapıp tek tek gerçekleştirmek (sıra sıra plan olsun vakit kaybı olmasın diye), birşeyler yaparken çay kahve içmek odaklanmak için, sosyal medyadan gereksiz şeyleri takipten çıkmak, kullanımı azaltmak, ve sanırım telefona uyarı koyabilirsiniz size bildirim gönderip uyarması için.

babemsi

Cagimizin sorunu +1 , yuzmek cok yardimci oluyor ve kitap okurken ara vermiyorum, spor salonunda derslere katiliyorum dolayisiyla ara vermeden yapiyorum,

songforsomeone

Hocam ben tez yazarken, telefonu farklı bir odaya koyuyordum. Bilgisayarın da internet bağlantısını kapatıyordum. Yoksa asla odaklanamıyorum ben de.

overthinker

Johann Hari'nin çalınan dikkat kitabını okumadıysanız tavsiye ederim kesinlikle. Herkesin bir şeyler bulabileceği bir kitap

bir fincan kahve ile film izlemek

belki garip gelecek ama ben dopamin detoksu yaptıktan sonra kurtuldum. mastürbasyon ve pornoyu bıraktıktan bir 30-40 gün sonra odaklanma sorunum kayboldu.

komando kani var bende
1

mobil görünümden çık