Teyzemde kalacağım. Booking'den rezervasyon yapıp iptal ederim diye düşündüm. Ama şu an baktım, tesiste ödeme seçeneği olan otel bulamadım. İllaki ödeme yapmamı istiyor. Ödemeden sonra iade var ve bugün son.

Polise teyzemde kalacağım desem problem çıkar mı?

Adres falan mı sorar? Ne istemeliyim teyzemden hangi bilgileri adres vs?

 

teyzemde kalacagim diyince problem cikmasi icin bir neden yok normalde vize zaten alinmissa. ismi adresi burada diyip telefonundan goster sorarlarsa.

hot potato

Problem çıkmaz. En fazla "Teyzen nerede oturuyor?" diye sorar, "Falanca şehir/ilçe" dersin ve sorunsuz geçersin.

deveyidiken

Ben halamda kalacağım demiştim, nerede oturuyorlar ve almaya geldiler mi diye sordu sadece.

ananiyimioguz

Danimarka havalimanına inip isveçe geçtim bu sene. Otel rezervasyonunu da vize onaylanınca iptal etmiştim yoksa ödeme kesecekti. Pasaport polisi nereye gidiyosun dışında bi şey sormadı hatta cem yılmaz tarzı kendimi toefl vermeye hazırlamıştım orda hevesim kırıldı shdhd yanıma ne olur ne olmaz iptal etmeden önce otel rezervasyonunun çıktısını almıştım, zaten vize başvurusunda da onu kullandım. Gerek kalmadı ama yani. Siz vize başvurusunda ne kullandınız kalacak yer olarak?

nundu

@nundu

Vizem 1 yıllık martta aldım ve ilk defa Martta gittim Almanya'ya. Çoklu vize. Bu 2.gidişim yani, Hollanda'ya gideceğim dönüşüm de oradan.

Cesario

Pasaport polisinin ekstrem durumlar haricinde kurcalamaz, genel geçer soru sorar en fazla, kasmaya gerek yok :)

mirty

Teyzeniz bir mektup yazıp bende kalacak diyebilir imza ile birlşkte tabii. Bu mektupta adres vs. de belirtmeli tabii, kendi kimlik veya oturum kartının bir kopyasını da eklerse daha rahat edersiniz. Hollanda’da yaşıyorum ve sürekli gidip geliyorum TR’ye pasaportta çoğu zaman vize ile gelenlere iki soruyu soruyorlar: nerede kalacaksın ve ne zaman döneceksin. Dönüş uçak bileti yanınızda olsun o yüzden, bir de dediğim gibi böyle bir mektup iş görür.

but that was just a dream
1

mobil görünümden çık