Merhabalar

Bildiğiniz gibi AB üyesi olmadığımız için AB ülkelerine vize gerekiyor.

Fakat birkaç defa şöyle şeyler gördüm, kişi mesela bir AB ülkesine taşınıyor iş için, vatandaşlığı fln yok henüz, ama bitişiğindeki AB ülkesine trenle vb. gidebiliyor.

Bu durum, sadece o taşındığı AB ülkesinde ikamet ediyor olmasına mı bağlı? Hatta ikamet olmasa bile, tatile gitmiş olduğunda da bunu yapabiliyor.

Kendisi hala TR vatandaşı çünkü. Mesela Almanya'ya gitmiş olması, TR vatandaşı olmasına rağmen, Fransa'ya trenle geçebileceği anlamına mı geliyor?

Bu hep kafamı karıştırıyordu..

 

şengen alanındaki ülkeleri tek ülke gibi düşün. alana bir defa girince almanyadan fransaya geçmek ankaradan izmire gitmekten farksız. bu alandaki ülkelerin birinden vizen, oturumun vs varsa alan içinde rahatça seyahat edebiliyorsun.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

sınır kontrolü yok. arabayla da bir ülkeden bir ülkeye geçerken fark etmiyorsunuz. sadece atıyorum hollanda'ya fransa'ya hoş geldiniz falan yazıyor ufak bir tabela ile.

bohr atom modeli

Bir Schengen ulkesinden oturum aldiysa (mesela Almanya), diger Schengen ulkelerine kisa sureli seyahat amacli gecebilir (mesela Fransa). Ama diger Schengen ulkelerine tasinamaz, ya da oralarda calisamaz, sadece kisa sureli seyahat edebilir.

Bir de Schengen uyesi olmayan bazi Avrupa Birligi ulkelerine hala vize almasi gerekir (mesela Irlanda).

sertac akin

schengen ülkelerinin sinirlarinda herhangi bir kontrol olmuyor. hatta yürüyerek bile gecebilirsin. simdiye kadar sadece bir kez danimarka-almanya sinirinda polis kontrolünden gectim. onda da muhtemelen özel bir durum vardi.

bir schengen ülkesinden oturum aldiysan diger schengen ülkelerinde serbest dolasim hakkina sahip oluyorsun. zaten bu serbest dolasim hakki schengen'in en büyük avantaji.

sir gawain

AB'ye üye ülkeler arasında (schengen bölgesinde olduklarından) kontrol olmadığından kaynaklanıyor bu.

Şu ana kadar gördüğüm kadarıyla yalnızca İsviçre polisleri sınırda kontrol yapabiliyor. Çünkü kendileri schegen'de olsa da, AB'ye üye değiller malum.

deveyidiken
1

mobil görünümden çık