Ekimde 10 gün kalacağım. Teyzem orada yaşadığı için Rotterdam'da konaklayacağım ama Amsterdam da trenle Beylikdüzü-Kadıköy arasından daha kolay ve kısa sürüyormuş. Koymaz bana yani her gün Amsterdam'a gitsem de.

Rotterdam ve Amsterdam'da mutlaka nereleri ziyaret etmeliyim ve hangi Cafe restoranda hangi yemek ve tatlıyı yemeliyim?

Teyzem orda yaşasa da çok geçmemiş. İstanbul'da yaşayıp hiç Boğaz görmemek gibi diyebiliriz. O yüzden sizlere soruyorum.

Sorma sebebim de plan yapabilmek ve günü verimli geçirebilmek. Mesela İstanbul'da gezmek isteyen biri aynı gün hem tarihi yarımadayı hem Taksimi aynı günde gezemez, vakit yetmez.

Ayrıca yağmurlu günlere denk gelme ihtimalim yüksek. Yağmur yağarsa direkt iptal etmem gereken etkinlikler ne olabilir?

Nehir turu vs etkinlik önerilerinizi bekliyorum ve hangi şeyler için önceden bilet almalıyım? Sizce görmeye o kadar da gerek yokmuş dediğiniz neler oldu? Köy gibi bir yerde tekne turuyla zenginlerin yaşadığı yerlerden falan geçiyorlardı yel değirmenleri falan vardı hatırlayamadım mesela.

Belçika Bruge'a da gidebilirim. Orayı da çok istiyorum.

 

Brüj çok güzel kesin git. Hollandada çok yenmesi gereken bir şey göremedim ben. Kibbeling ve patates kızartması denersin. Winkel 43ün elmalı turtası çok meşhur ama denemeden geldim :D. Endonezya Surinam mutfağını denersin. Peynir seversen her yerde peynir dene :D Volendamı bi turlayabilirsin. Bisiklet kiralayıp Zaanse Schansa gittik çok güzel bi deneyim oluyor onu da öneririm. Bot gezintisinin bi olayı yok en ucuzuyla gezin :D

glamdr1ng

zaanse schaans (kesin) - volendam (kesin) - edam (eh) - haarlem (olmasa da olur) leiden(eh) brugge (günübirlik de olabilir kalmaya pek gerek yok ama kesin) görülmesi gerekenler bana kalırsa.
bunun dışında giethoorn olabilir 10 gün çok hepsine zaman ayrılabilir muhtelemen.

atacaksinfinke

Amsterdam'da Pasta e basta diye bir resturant var. Muazzam nezih bir yer. Durduk yere garsonlar şarkı filan söylemeye başlıyorlar. Acayip güzeldi.

put it in your appropriate place

5 ay kadar hollanda'da kaldım ama en batısında enschede diye bir yerde, oranın çevresinde gezindim daha çok ama onun dışında bir şeyler yazayım elimden geldiğince. rotterdam zaten güzel, amsterdam ve utrecht çok görülmeye değer. ben en çok utrecht'i sevmiştim, çok yaşanılası bir yer gibi duruyordu. haritalarda işaretlediğim yerler üzerinden hatırladığım kadarıyla buraya yazmaya çalışacağım:

amsterdam'da
- winkel43 yazılmış, bence deneyin, elmalı turtası güzel gerçekten.
- wynand fockink - siz özel bir likör karışımı hazırlanıyor, tezgaha eğilip içiyorsunuz falan eğlenceli bir deneyim, bence mutlaka yapılası.
- çok turistik olmayan, lokallerin takıldığı bir birahane var, biraz dış kısımda kalıyor zaten, brouwerij 't IJ diye bir yer, ben sevmiştim. beertasting alabiliyorsunuz falan. çok ahım şahım bir yer değil ama belki bakarsınız.
- van gogh müzesi bana epey sıkıcı gelmişti ama rijksmuseum güzel.
- de 9 straatjes diye bir bölge var, isminden anlaşılacağı üzere 9 sokak. sanırım unesco world heritage bir bölge, tatlı tatlı sokaklar, kanallar falan öyle yürümelik.

rotterdam
bir kere hayatımın en soğuk günlerini orada yaşadım diyebileceğim kadar soğuk bir yer bence. bir yerden bir yere giderken üşümekten yürüyemeyip yol üstü bir kafeye sığınmışlığımız var.
- hotel new york - iki farklı arkadaş grubuyla farklı seferler gidip çook keyif aldığımız bir yerdi. restoran kısmı tabii. böyle üç katlı falan tabaklar söyleyebildiğiniz çay saati ortamları var, çok hoş oluyor. o soğukta çok keyifli gelmişti bize.
- burada tabii ki kübik evler (cube houses diye geçiyor adı da zaten) var, mutlaka içinde dolanın, görmeden gelmeyin, çok ilginç bir yapılanma.
- markthal diye bir yer var, büyük bir pazar yeri, yapı çok enteresan, aslında bildiğiniz pazar, ama yer içersiniz orada da. yapıyı görmeye bile gidilebilir.
- dudok diye bir yer vardı sanırım yine apple pie meşhurluğu vardı.

utrecht
- museum speelklok ve dom tower var görülebilecek.
- yeme içme için özel olarak şunu işaretlemişim: restaurant blauw/indonesian rice table diye geçiyor, böyle yerler var amsterdam'da da gitmiştim çok sevmiştim, tastig plateler şeklinde geliyor her şey, ufak ufak yiyorsunuz ortadan. yani utrecht özelinde değil ama amsterdam'da da belki böyle bir yer bulup deneyebilirsiniz.
çok bir şey yazamıyorum utrecht için ama şehrin kendisini çok sevmiştim, atlayamadım.

bunlara ek olarak den haag'da escher müzesi var, seviyorsanız ona bakabilirsiniz. bence şehir olarak da görmeye değebilir ama sıkıcı da denebilir, la hey yani sonuçta, hükümet/kraliyet falan :)

nimberjack
1

mobil görünümden çık