Twitter'da paylaşımları görüyorum halka arza katılan herkes 3-5 bin TL'yi 60 Bin TL yapmış.

Ben birkaç halka arza katıldım da değmez buldum. 300-500 TL'lik lot geliyor, onunla mı uğraşıcam dedim. Ama uğraşanlar 3-5 bin TL'yi 60 Bin yapmış.

Elalem halka arzlarda anasının babasının adına hesap açıp arzlara katılıyor.

Eee herkes kazanıyorsa kim kaybediyor nasıl bir sistem var halka arzda da para dağıtıyorlar?

EDİT SORU: Bütün halka arzlara katılıp 300-500 TL yatırayım mı yani ne yapalım?

 

Kimsenin 3-5bin lotu 60bin yaptığını düşünmüyorum ama son 8-10 aydır her halka arza katılan 10-15 yatırıp 60-70 yapmıştır.

Herkes kazanıyorsa kim kaybediyor sorusu kumarhane sorusudur maalesef. Yatırıma bu mantıkla bakıp cevap bulamazsınız. Bir malın hikayesi, talebi olur değeri artar ve bir yere ulaşır. Alan herkesde kazanır normaldir bu. Bitcoin 3binden 20 bine bir hikaye ile çıktı ederi oralardı ama aşırı değerleme oldu 60bin’e çıktı sonra ederine geri düştü. Halka arzlarda öyle. Bazı şirketler ucuz çıkıyordu ama son zamanlarda overvalued oluyor. Teknik olarak bir kaybeden olmasına gerek yok. Bir hikaye var. Sadece bazıları hikayesini sonlandırdığında düşmese bile uzun yıllar değeri artmayabilir. Sasa hektas gibi

avatar is back

Burada anlatılıyor aslında: www.gazeteduvar.com.tr

prole

yılbaşından beri bugüne kadar gerçekleşen halka arzlara katılıp aldığınız hisseyi elde tutmuş olsaydınız yatırımınız 19bin tl civarındayken hisselerinizin değeri 70bin civarında olacaktı.

normalde finansal piyasalarda birinin para kazanması için başka birilerinin para kaybetmesi lazım mantığı geçerli. ancak para kaybetmeyi yanlış anlıyoruz. illa birilerinin zarar etmesine gerek yok. halka arzda alınan hissenin değerinin daha da yükseleceği düşünülerek birileri bu hisseyi almak istiyor. o hisseyi elinde tutanlar da daha fazla yükseleceğini düşündüğü için satmayıp elde tutuyorlar. böylelikle fiyat yükseliyor

yemrem

Birinin kaybetmesine gerek yok. Şu anki halka arzlarda olan durum biraz hype, biraz da halka arz süreçlerinin uzaması ve halka arz olan şirketlerin iskontolu olması sebebiyle şirketlerin ucuz kalması. Herkes de ilgi gösterince bu şekilde bir sonuç ortaya çıkıyor.

Fakat bu demek değil ki hep böyle devam edecek, bedava para var burada. Borsada rüzgar tersine dönerse halka arzlar da bundan ziyadesiyle etkilenir.

Eğer girecekseniz biraz araştırıp mantıklı bulduğunuz hisselerin halka arzına girip en az 2-3 sene tutmanızı öneririm.

synthetic a priori

Saadet zinciri ile aynı mantık. Yeni girişler oldukça kimse kaybetmiyor. Çünkü bir nevi, şimdilik bakiyesi sonsuz gibi görünen bir banka hesabından sürekli para çekiliyor aslında.

alperz

ben giriyorum %100 ün üstünü gördüğümde satıyorum, sonra asıl hisselerime geri dönüyorum, borsada fiyatları basitçe arz-talep belirliyor aslında.

ravenudon
1

mobil görünümden çık