Merhaba, babam bağlama çalıyor ve video çekip YouTube’a atmak istiyor. Ama sadece telefonu kullanınca ses iyi olmuyor. Bir mikrofon arayışındayız.

Babam bir odada tripoda telefonu bağlayıp çekimler yapıyor. Telefon android. Bağlama çaldığı koltukla tripodun olduğu mesafe 1,5 - 2 metre. Bazı Rode mikrofonlara baktık (rode video Mic go) inceleme yapmışlar. Bir karış mesafeden ses alıyor. Uzaklaştığında verim düşüyor.

Bize bu mesafeden iyi ses verecek hangi mikrofonu önerirsiniz?

 

Kablolu boya m-1 gibi bişey alıp bağlama çalarken bacağına falan kliplerse bi de gain ayarı yaptıran bi video kayıt cihazı ile bir defalık bi ayar yaparsanız aynı odadan aşağı yukarı aynı vasat üzeri sonucu alabilir.

Kablosu deli uzun mikrofonun bu arada tripod'tan yetişir

hedep

condenser mikrofon alırsanız uzaktan da alır sesi.

usb li olanlarına bakacaksınız.

telefon android ise bir tane otg dönüştürücü ihtiyacınız var çok pahalı değil.

bende blue yeti mikrofon var 800 liraya almıştım 8bin olmuş :( daha uygunları vardır belki. ya da sahibindende var 3-4bin e. telefonda da kullanabiliyorum. ama her telefon desteklemeyebiliyor.

bazen telefonun kendi uygulaması da desteklemeyebiliyor. o durumda marketten başka bir camera uygulaması yükleyip onun video ayarlarından ses girişini o takılı olan usb mikrofonu seçmeniz gerekebilir.

kablosu çok uzun bu arada tripoda telefonu koyup, mikrofonu 2-3 metre ileriye konumlandırabilirsiniz.

ananiyimioguz
1

mobil görünümden çık