Antalya'ya gittim. Tramvayda elelamden benim yerime de basar mısınız diyecekken bir baktım kredi kartıyla basıp millet biniyor.

Bu olay İbb'nin aklına neden gelmiyor? Çok mu zor kredi kartını turnikeye temassız okutup binmek?

Edit: yani İstanbul karta para atmak ya da makineden para yüklemeye çalışmak, sıra beklemek çağ dışı geliyor yıl olmuş 2023. Neredeyse uzaylılarla temas kuracağız..

 

bazi belediye otobuslerinde mevcut. temassiz kartlarla odeyebilirsiniz diye sticker var. ama tüm toplu tasimalarda olmasi lazim bence de. farklı şehirlerden gelip istanbul kart, yozgat kart almak yerine debit kartımla vapura binebilmeliyim kırıkkale'de olsam bile :)

exlibris

İstanbul için Mastercard ile sözleşme imzalandı, mastercard’ın sitesinde çok yakında diyor. Muhtemelen bu sene sonuna kadar gelir.

www.gazeteduvar.com.tr

www.mastercard.com.tr:~:text=Bu%20kapsamda%20hayata%20geçirdiğimiz%20“Toplu,bankanıza%20ait%20mobil%20cüzdanlarınızı%20kullanabilirsiniz.

Northern Mariner

Kredi kartı ödemesi demek komisyon demek. Ibb İstanbul kart ile kendisi banka tadında takılıyordu zaten o yüzden. Fakat geçen aylarda masterpass ile anlaştıla sonunda. O yüzden ufak ufak kart geçen araçlar aktif oluyor.

hububrad

uygulama üzerinden kredi kartınız ile istanbulkartınıza para yükleyebilirsiniz

bartholomew87

bunu 2007 yılında ülkede niye ortak ulaşım düzenlemesi yok diye konuşuyorduk

muhtemelen belediyeler bu kart ya da manyetikler üzerinden gelir sağlıyorlardı

fakat teknoloji gelişince mecbur kredi kartına geçiyorlar

muhtemelen artık aynı parayı kart şirketlerinden kazanacaklar

izmirde kredi kartı kullanılıyor

freebird5406_2

@hubub

Kredi kartı ile ödeyenden fazla komisyon alınır mı bu anlaşmada?

@barth

Kredi kartı ile İstanbul karta para yüklemeden kredi kartını İstanbul kart gibi kullanmaktan bahsediyorum.

Cesario

bir süredir kredi kartıyla temassız ödeme var zaten fakat normal ücretin 2 katı falan çekiyor kredi kartından.

kanatlı kontun müşfik öpücüğü

Bazı otobüslerde var yaygınlaşıyor ama her yerde yok evet.

Denildiği gibi çözüm olarak istanbulkart uygulamasından kredi kartıyla yükleme yapabilirsiniz ama burda önemli bir nokta var

Eğer telefonunuzda NFC varsa yüklediğiniz tutarı doğrudan karta aktarabilirsiniz telefona dokundurup. Eğer yoksa ya otpbüse binmeden bir akıllı durakta kartı okutmanız gerek ya da otobüse binince kartı basarken önce otomatik yükleme yapıp sonra ücreti çekiyor. Kafanız karışmasın diye söyleyeyim dedim, NFC yoksa karta yükleme yapınca ekranda bekleyen talimat olarak görünüyor, niye öyle oldu diye düşünmeyin.

akhenaten

turistik yerlerde var bence, Eminönündeki durakta beklerken birkaç otobüste sticker gördüm.

Bu arada Eskişehir'de tramvayda geçiyor ama 1 lira fazla alıyor mesela. Birkaç gün geziye giden için iyi ama sürekli yaşayan yine oranın kartını alır yükler.

nhk ni youkosu

Var, geçenlerde denedim saplıyorlar. Standart ücret 20 lira yapmışlar, 7 liralık indirimli hatta 20 lira basınca epey bir sövdüm. İstanbul'un en geri olduğu konu olabilir, dediğiniz gibi Antalya'da, Çanakkale'de vs. birçok şehirde mevcutken koskoca İstanbul'da daha yeni yeni başladı.

furry burns

İBB kredi kartını ulaşım kartı olarak kullanmak yerine ulaşım kartını kredi kartı olarak kullanmak için girişimlerde bulundu, bulunuyor.
Büyük ihtimalle başaramayacak pes edecek ama durum bu şekilde.

İstanbul karta yüklenen para belediyenin kasasında duruyor. 10 milyon adet kart sahibi kartında 10 TL para bıraksa 100 milyon TL para ediyor. Bu paranın sadece bir gecelik getirisi bile bütçeye inanılmaz bir katkı sağlar.

michael_knight

İzmir'de ulaşım kartlarına otomatik ödeme talimatı veriliyor. Bence en iyi yöntem o. Mesela bakiye 20 lira altına düşünce 50 lira yükle gibi seçiyosunuz. Kendisi otomatik şekilde hallediyor. İlk basışta da yükleniyor direkt başka iş yapmaya gerek yok. Ayrıca İzmir'de de kredi kartları geçiyor artık sanırım.

Şimdi Eskişehirdeyim, burda da kredi kartları geçiyor. Ekstra ulaşım kartı almıştım ama cebimde fazlalık olmasın diye kredi kartıyla ödeme yapıyorum direkt. Bi de burda otomatik ödeme olayı yok karta. Kartta bakiye var mı diye takip etmek de zor geliyor her gün. Kredi kartıyla 1 lira komisyon ödemeyi tercih ediyorum.

Bence de ortak bir kart olmalı ya da her yerde kredi kartı geçmeli artık

nundu

2008-10 yılları arasında Kocaeli Kent karta havale ile bakiye yüklediğimi biliyorum, hem de başkasının kartına, o derece çözmüşlerdi. Bir ayağım Antalyada şimdi, her gittiğimde kart filan uğrașmak yerine kredi kartı ile basıp geçiyorum, zaten gideceğim yer hep tek otobüs, aktarma filan gerek yok. Antalya kart ile Temmuz 2023 de 9,65 TL, kredi kartı ile 9,85 TL idi.

İstanbul da kredi kartı ile geçiş artık mevcut ama hâlâ İstanbulkarta yönlendirme var, zira kredi kartı ile geçiş ücreti 20 lira, İstanbulkart ile 9,95 TL, Temmuz 2023 itibariyle.

mahsus mahal

@mahsus

İstanbulda olduğunu bilmiyordum ve 9 kusur yerine 20 tl almak da insafsızca.

Cesario
1

mobil görünümden çık