selam,

mesai saatleri 08:30 - 18:30 olan bir işyeri düşünün.
yani haftaiçi 45 saat mesai tamamlanıyor.

bu durumda pzt-cuma arası 5 gün izin alan bir personelin izninden 5 gün mü düşülmeli yoksa 6 gün mü?

 

çalışma saatlerinden bağımsız olarak, sözleşmede cumartesi iş günü pazar hafta tatili olarak belirtildiyse ( ki büyük ihtimalle öyledir) 6 gün sayılır.

benaslinda

hafta içi 45 doluyorsa cmtsi sayılmaz

bir soru sorcam

Cumartesi iş günü ama hafta içi 45 saat dolduruluyorsa cumartesiyi çalışma gününden düşmemeli. Öğle aranız 1 saat, değil mi? Yani sabahtan öğlene kadar, öğlenden de akşama kadar çay molası vs. adı altında 15'er dakika aralar yok, değil mi? Varsa yine 6 gün yapabilir ama yoksa ı ıh. 5 olacak o.

nawar

Çalıştığım şirkette Cumartesi kağıt üstünde iş günü ancak Pazartesi-Cuma arası haftalık 45 saat doluyor. Buna karşılık Cuma günü alınan izin 2 gün sayılıyor.

Bu, şirket çalışanlarının 30 gün ve üzeri izin gün sayısına sahip oldukları için gün sayısını da düşürebilmek adına uygulanıyor. Herhangi bir iş akdi sonlanması durumunda şirkete büyük mali yük yaratıyor.

Diğer yandan görece rahat bir çalışma düzeni olduğu için gündelik hayatta birkaç saat izne ihtiyacımız olduğu vakit bunlar izinden düşülmediği için alan razı veren razı gibi bir durum söz konusu.

desdenova34
1

mobil görünümden çık