Nasıl olur da 2017 model bir araç, 2022 model sıfır bir aracın bayi fiyatından daha çok edebiliyor abi? Bu durum önlenemez bir hâle mi geldi artık? 200 bine çürük araba satılıyor, bunu kabullenmeye devam mı edecek herkes?




 

hocam nasıl olsun işte :) devlet el mi atsın piyasaya böyle olursa içinden daha da çıkılamaz

freebird5406_2

bulmayacak. detayları anlatan çok örnek var. Aslında saçmalık da değil realite.

Üretmeyen bir ülke teknoloji ürünlerini her yıl daha da pahalıya temin edecektir kaçınılmaz olarak.

Araç arzı da az alabilen olmadığı için. Türkiye'de 10 kişiye 2-3 otomobil düşüyor. Yunanistan'da bile 10'da 6 bu oran. Yani türkiye'de araba yok.

Araba olmadığı için de pahalı.

anten

@anten hocam örneği ben mi anlamadım yoksa biraz mantıksız mı ? Fiyatların yüksek olması arz yetmediği için işte talep çok yani, 0’ı 1 milyon sahibinden’de 1.3 milyon. niye ? Çünkü araç yok, bayilerde araç yok. yani arz yok ama talep var.

ben mi anlayamadım acaba sizi.

cevap : Dolar - euro stabile binip de bayiler 2 ayda 200 bin tl kar edemeyecek duruma gelirse tek araçtan bence normale dönebilir.

garavel

Türkiye'de arz kısmını anlamadım. Madem çok talep var araba neden yok. Çünkü Avrupa'da var yani araba. Bugün herhangi bir firmanın sitesine girip stoklardaki arabaya bakabilirsiniz.

logisticsmanager

Araba yok değil hocam. Arac var talep aşırı. Enflasyonist ortamda millet bedava krediyle arabaya yatırım yapıyordu. Çünkü mevduat, altın, ev veya baska yatırım araçlarının hiçbiri otomobil kadar kazandirmayinca millet yardırıyor otomobile. Satışlar rekor kırıyor. Kredi muslukları kesildi sayılır takip edelim. Fakat fiyatlar yukselmeye devam.

karacigerim vur kadehlere

Piyasaya sıfır araç girmiyor, çünkü bayiler kur vb. sebeplerle fazla araç çekmeye yanaşmıyor. Ancak sipariş olunca araç getiriyor o da sıra demek. Yani sıfır araç arzı düşük.

Haliyle piyasada 2. el araçlar dönüyor sürekli ki türkiye'de ortalama araç yaşı da oldukça yüksek zaten.

O yüzden de hemen araç almak isteyen 2. ele yöneliyor.
Bu da talebi yükseltiyor, fiyatı etkiliyor.

Yani özellikle 1 yaşında falan bir araçsa şimdi almak istiyorsan bu farkı ver diyor.

Daha yaşlı bir araçsa adam "fiyat bu" diyor. Çoğu o fiyata satamıyor zaten ilan fiyatına bakmayın:) Satabilen de serbest piyasa artık. 2. el araç için sıfırdan fazla veren bir adam varsa ben de satarım.

anten

2022 model aracın bayi fiyatı bugünün fiyatı(anlamsız bir fiyat), alacağım dediğinde 4 ay sonra gelirse o günün fiyatını ödüyorsun ve o fiyat bugünkü ikinci el fiyatını bulabiliyor sanırım. Yani evet araba yok veya depolarda bekletip düşük aldıklarını yüksekten satmaya çalışıyorlar.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık