3-4 aydır ilanda olan ve satılmak üzere fiyatladığım aracıma 2 gündür deli gibi talep yağıyor. bugüne kadar olmayan bir araç alım şirketinden dahi arandım ve çok iyi fiyat teklif ettiler. piyasaya baktığımda benim aracımdan daha uygun fiyatlı araçlar var ilanlarda muhtemelen onlara da benzer teklifler yapılıyordur yani aracın fiyatı piyasanın altında değil.
seçim sonrasında döviz kurlarının artışı vs gibi sebeplerden fiyatların artacağı konuşuluyor ancak kaçırdığımız başka bir bilgi mi var? araç vergileri, krediler vs. gibi. ne oldu da birden insanlar cayır cayır arayıp araba almaya yelteniyorlar anlamadım.

var mı bilen? aydınlatırsa sevinirim.

 

bazen ilginç bilinmeyenlere bağlı olarak fiyatlar artıyor. bir anda arttığı için de sizin aracınızın fiyatı o anda uygun geliyor. ben aracımın ikinci el fiyatını sürekli takip ediyorum. 3-4 gün öncesine kadar en düşüğü 800 binken bugün baktığımda 820den başlıyordu. bir tık artış var.

Wolfware

artış var. yatırım olarak almak istiyorlar şu an elde tutmak mantıklı

ala09

geneli daha da artacağını düşünüyor ondan

jelly bear

Aracınızı satmak istiyorsanız tam zamanı. Almak için 5-6 ay beklemekte ve nakitte kalmakta fayda olabilir. Aracınızı satarsanız, TL'de kalmayın.


NOT: yatırım tavsiyesi değildir.


.

kartallar yuksek ucar

son zamanlardaki çılgınlık ve kur artışı beklentisi olmasa dahi ramazan sonrası ve yaz öncesi 2. el araç talebi artar.

nuisance

yazın araba talebi artar. millet gezecek tatili gidecek vs. ondan
araç kiralamada calıstıgım için biliyorum. kışın 10 araçtan 6sı kiralıkken yazın bir dakika boş kalmazdı. sürekli arayanlara araç yok çekerdik. hele bayram önceleri aşırı talep yogunlugu olurdu.

sizofren06

seçim arifesi + bayram arifesi + yaz arifesi + oynak ekonomi = araca yoğun talep.

false pretension

Sadece arabaya değil her şeye saldırıyor insanlar. Küçük bir zeytinlik alalım dedik. Öyle hobi niyetine. 350 ye koymuş birisi favoriye ekledim belki bakarız diye. 2 gün sonra 620 yapmış:D Fiyatı tatmin etmemiş, tok satıcıymış beyefendi ahaggshsh.

Her türlü metada acayip fomo oluşmuş durumda. Kaçıracağım, eyvah param değersizleşiyor dürtüsü artmış vaziyette. Haliyle fiyatlar şişiyor.

mekaniker
1

mobil görünümden çık