kredi kartı limitini artırmak kredi notumu nasıl etkiliyor?

google'da aradım ama olumlu/olumsuz her şey yazıyor.

ödeme düzeni değişmeyecek varsayalım. düzenli ve tam ödüyorum borcumu.

 

Değiştirmez. Kredi kartında kritik mevzu limit kullanım oranı %80i geçmemesidir. Geçtiği an puanınız düşer ne kadar düşeceği oran ve limitle de alakalıdır. “Ama banka bana limit tanımış kardeşim” demeyin uyarıyım.

Mcfly

Findeks paket sahibi olduğumdan danışman hizmeti de alıyorum. Geçen gün danışmandan randevu alıp aklımdaki soruları sormuştum. O kadar saçma bir mantığı var ki algoritmalarının, birkaç soruma kendisi bile makul cevaplar veremeyip şirket politikaları gereği bu şekilde diyerek geçiştirebildi. Kredi kartı ve kullanım oranı %50 ile belirlenmiş. Yani yarısını bir lira bile geçirsen çok ciddi anlamda puan düşürüyormuş algoritma.

ulukayin

olumsuz etkiler.

baldur2

kredi notunuzu etkileyen durumlar bellidir. gecikmeler temerrüdler geç ödemeler arka arkaya çekilen krediler veya arka arkaya yapılan kredi başvuruları.

örneğin diyelim ki x bankasına kredi başvurusunda bulundunuz ve kredi çıktı. eğer taksikleri tam olarak gecikmeden gününde öderseniz notunuz etkilenmez ama artmaz da.

eğer 1 taksit bile geç öderseniz hemen düşer ve banka sistemlerinde o kayıt altına alınır yıllarca görünür. kredi notunuz en yükseğe çıksa bile kayıt silinmez.

mevcut krediniz varken başka bankadan kredi çekerseniz notunuz hemen düşmese de sabit kalacaktır.

şayet kredi onaylanmaz ise artık riskli müşteri olarak görünürsünüz ve notunuz düşer.

eğer düşük kredi notuna sahipseniz hızlı yükseltmek için düşük limitli bir kredi kartı edinin limitinin 2/3 ünü aşmayacak şekilde harcama yaparak her ay ödeme gününde borcun tamamını veya %80 ini kapatın. birkaç ay içinde kredi notunuz en yükseğe çıkacaktır. tüm kredileri veya kredi kartlarını kapatarak not yükselmesini beklemeyin yükselmez. notu yükseltmek dediğim gibi kredi kartı kullanmakla olur. tabi bu sırada gecikmede olan krediniz veya kmh hesabınız kesinlikle olmamalı

bluemoon22
1

mobil görünümden çık