Merhaba öncelikle git windows pc al diyenler cevap yazmasın lütfen. Benim tek merak ettği şu ki macbook air M1 almayı düşünüyorum. Sorum şu ki ilk başta parallels ile windows kurulmuyor dendş. Sonradan windows bu işin yolunu açtı vs. Şu an son durum nedir? Ben M1 işlemcili laptopa windows 10 kurabilir miyim? Kurduktan sonra da windows 10 da çalıştırdığım Etabs/Sap2000 gibi programları kurabilir miyim? Bu arada her zaman mac ekranında olup, kaydırarak windowsa geçecek şekilde kullanmak istiyorum.




 

Parallels ile windows 10 kurabilirsin. En düzgün çalışan da o ama tabi Parallels biraz tuzlu (2.300TL yıllık) ve her program da çalışmayabiliyor. Bu yüzden Etabs/Sap2000 özelinde durumu bilemiyorum.

yeninesiltupcu

UTM'ye de bi göz atın direkt arm virtual machine özelliği de var x86 emulasyonu özelliği de var. (henüz denemedim bişey diyemiyorum)

Açık kaynak hem.

~İntel mac'imde parallels kullanıyorum ben de bu arada m1'de arm windows oldukça tatsızdı ilk başlarda diye başka çözüm arıyorum.

hedep

UTM'yi denedim. M1'de windows'ta kullanılabilir bir emülasyon sunmuyor.
1- çok yavaş
2- Grafik özellikleri dahil M1'in çoğu yeteneğini kullanamadığı için oldukça işlevsiz çalışıyor.
3- çoğu program çalışmıyor.

Bunlar benim tecrübelerim ama tabi başka tecrübeler varsa ben de duymak isterim. Zira UTM iyi çalışırsa ciddi bir ihtiyacı çözecektir.

yeninesiltupcu

Ayrıca şu videoyu buldum.
www.youtube.com

yeninesiltupcu
1

mobil görünümden çık