Merhaba.
Otel konseptine sahip olan (resepsiyon, temizlik, faturalar dahil) bir binada kalıyorum. Otel görünümü ve işletme mekanizmasına sahip ama bildiğimiz normal kira sözleşmesi ile oturuyorum. Bütün bu saydığım ilave hizmetler de kiraya dahil.

Bugün, işletme sahibi son yasa düzenlemesi ile gelen konaklama vergisini alacağını söyledi. Kiramın %2'si kadar vergi alacakmış. 100 lira yapıyor, çok dert değil ama yasal olarak böyle bir hakkı var mı? Daha sonra bunu kafasına göre değiştirebilir mi?

Acaba burası bina değil de otel olarak geçiyor olabilir mi kağıt üzerinde, buna güvenerek mi böyle bir şey istedi acaba

 

Eğer konaklama vergisi istiyorsa, siz de fatura isteyin. Madem tesis, ödesin vergisini.

babilfish

Hoteller icin böyle bir yasa geldi. Kafasina göre arttiramaz cünkü yasada yüzde olarak verilmis zaten. Madem her seyi kitabina göre yapiyor, fatura istemek en akillicasi.

VIPCH

Evet, sene başında konaklama vergisi alınmaya başlandı.

Sizin için çok yapmayabilir ancak otel sahibi için 100'er TL verse, toplamda çok yapar. Ev sahibinin değil, hükümetin cebinizden aldığı bir para bu.



.

kartallar yuksek ucar

adam diğer vergilerini de düzgün ödüyorsa, mesela size fatura kesiyorsa hakkıdır. avrupadaki birçok ülkede de var bu konaklama vergisi. siz sözleşme yaptığınızda da henüz yoktu sanırım. Bu durumda yasal gerekliliği bilemem ama vicdanen ödemeniz gerekir.

mustafakesekci
1

mobil görünümden çık