Merhaba, wd ve seagate var piyasada. Sadece çocukların fotoğraflarını yedekleyeceğim. Yıllarca bana sorun çıkarmayacak ürün arıyorum. Seagate çok gömülmüş. Var mı uzun süre kullanan? Normal kullanımda bozulma vb oldu mu?




 

wd'den şaşma. bugüne kadar kullandığım tüm seagate'ler birkaç sene sonra durduk yere bozuldu, wd'ler hiç yarı yolda bırakmadı. Gerekirse toshiba al ama seagate'e bulaşma.

halitkin

çok büyük fiyat farkı yoksa WD al.

İkisinin de durduğu yerde bozulan ürünleri oluyor bu şans gerçekten (üretim hatası denk geliyor vs.) Fakat Seagate'lerin yazma ömrüyle ilgili bir sıkıntısı vardı, düzeldi mi bilmiyorum. Ha bir kere yazılıp (depolanıp) bekleyen şey bence bişey olmaz ama yine de WD ortalamada daha çok güven verdi bana. Birçok disk sahibiyim.

Not: mümkünse 3.5" WD Elements tarzı bir şey alın. 2.5" olanları her yere taşıyorsunuz okey ama tam bu portatiflikten dolayı bozulmaya daha meyilliler. (düşme çarpma vs)

nhk ni youkosu

3 wd hdd yere düşüp bozuldu (ayrı zamanlarda). şuan bi wd bi sg var. yedekleyeceğim veriyi ikisine de yüklüyorum çünkü güvenim sıfır. hatta o kadar güvenmiyorum ki bi de cloud a yedekliyorum.

sttc

eski işyerimde çeşitli nas'larda seagate server serilerinden (isimlerini hatırlayamadım üstünde kurt kartal vb olanlardan) 20-40TB diskleri kullanıyorduk, sorun yaşamadık. evde de basic bi usb3.0 seagate 1tb, yüzde doksan küsür dolu halde 5+ yıldır desktop pc'ye takılı durumda. hafif kablo oynamalarında kopup geri gelmesi haricinde sıkıntı yaşamadım. yanında da yeni bir basic toshiba 2 tb bir disk bağlı, defalarca yazılıp silinen iyice fragmante olmuş seagate'in bağlantı ve kopyalama hızı bundan bariz daha iyi. wd hariciler ile 2010'lu yıllarda iki kötü tecrübem oldu sonrasında hiç almadım o yüzden bir şey söyleyemiyorum ama o da iyidir muhtemelen.

kaichi

seagate vardi kucuk kendi kendine bozuldu. kucuk diskler cok kolay bozuluyormus eger SSD degilse.

O yuzden kucuk alacaksan mutlaka SSD al, cok yer lazimsa o zaman buyuk al mutlaka, bende seagate bozulduktan sonra WD diyorum.

cooperr

yüksek model alırsan hepsi iyi. kötü üretim yapan şirketler zaten piyasada tutunamıyor. seagate dediğin adamlar 90'ların başından beri üretim yapıyor.

para yalan söylemez. en pahalısını al. elbette bizdeki fiyatlarla değil. ebay ve amazon fiyatlarıyla karşılaştırarak. bir de, muhakkak vardır anandtech'te, endurance bazlı disk testleri falan. onlara da bak.

bir de, yedeksiz olmaz. her sistem muhakkak bir gün patlar. önemli dosyaları ikisi fiziki biri bulut olmak üzere üç kopya sakla. daha dün 2 tb enterprise diskim patladı durduk yere. bildiğin çalışmıyor. içindeki şeylerin yedeği vardı. ama disk parasına üzüldüm.

alperz

seagate uzun bi süredir western digital (wd)’nin. o yüzden çok bi farkları yok diye düşünüyorm. 3-4 senedir de ssd’sini harici. disk olarak kullanıyorum. bi sorun yok.

vital

toshiba kullanmada ne kullanırsan kullan.

aslindasorunumpsikolojik

WD bana daha güvenli geliyor Seagate'e göre. Ama bunlar tamamen şans işi.

Fakat ne olursa olsun lütfen iki adet hard disk alın. Hard disk dediğiniz şey Rolls Royce marka bile olsa bir gün bozulabilir. Çocukların tüm fotoğrafları yok olur gider, çok üzülürsünüz.

Bütçenizin yettiği diskten iki adet alın, ikisine de yedekleyin. Biri bozulunca diğer yaşıyor olacak.

michael_knight

seagate - samsung - wd nin harici hddleri var şuan elimde uzun yıllar kullandığım. kamera kaydı için, xbox için, tv için, dosya yedekleme için de 2 tane..

Şimdiye kadar hiç biri bozulmadı. Bazısı 10 yıllık. en yenisi 5 yıllık. Kullanımla da ilgili olabilir.

Ama benim de genel duyumum wd nin daha iyi olduğu.

Edit: Seagate 10 yıllıkmış :3 lise, üniversite, 4 şehir, 3 ülke gördü bu arkadaş. Sıkıntısız çalışıyor hala. Kesin böyle dedim ye bozulur yakında aw

ananiyimioguz
1

mobil görünümden çık