statu gostergesi mi?
neden?



 

Kadınlar için öyle. Çünkü evlendikleri kişiyle sadece evlenmiyorlar başarıyı da elde ediyorlar. (Sjw tayfası sövmeden söyleyeyim arada böyle bakmayan kadınlar da vardır)

olaylar olaylar

Bence bir başarı değil. Ama bizim toplumda bir başarı ve statü göstergesi. Kocası tarafından boynuzlanan kadınlar ya da kocasını boynuzlayanlar (örnek verdim) sana nasihat verme hakkını kendin de buluyor.

Bazı insanlar sevgili ve evlilik odaklı oluyor.
Böyle guldum.net

Kahvedesu

Türkiye'de erkeğe yolunacak kaz olarak bakıldığı için kadınlar başarı olarak tanımlıyorlar. Ben çevremde geliri iyi olup da evlilik diye ortalıkta gezen kadın görmedim.

Evlilik sayesinde kadın baba evinden çıkıyor. Bir kere kapağı atalım sonra ne olursa olsun kafası. Ana babasına yapamıyor bunları. Bir de tek başına kira ödeyip geçinebilen kadın az.

Erkek açısından başarı olarak tanımlanacak yönü yok. Zaten evliyim diye övünen adamda bir sıkıntı vardır.

Türkiye'de evlilik sınıfsal ve yaşama tutunma yolu. 25 sonrasında aşk evliliği yapan oranı çok düşüktür.

romario

Başarı değil alternatif bir senaryo. Artık hayatı multiplayer oynuyorsunuz. Ama diğer yandan usttekilere de katılıyorum. Birçok kişi için başarı.

allah yazdiysa bozsun

mutlu evlilik başarı

böyle bir evlilik için de tip, para, karakter, eğitim, psikoloji ve aile gerekiyor
sonra o 2 insan karşılaşacak
kader, emek, şans ve başarı yani

bir soru sorcam

Başarı falan değil. Bunu başarı olarak görenler, başka hiçbir alanda "başarılı" olamamış boş insanlar oluyor.

Yukarıdaki arkadaş tip para eğitim falan saymış ama baba parası yiyen, sırf babası zengin diye bu erkeğe kapağı atan kızları duymamış galiba. Kızın ailesi bile karşı taraf zengin diye kızı veriyor. Ben çok duydum ve gördüm.

Ayrıca kader ile başarı ne alaka. Başarı senin emek vererek , çaba sarfederek, tahammül göstererek yaptığın ulaştığın şeydir. Kader apayrı bir şeydir.

Kısacası bunu başarı olarak gören erkek ya da kadın boş insandır.

sassot

asiri zor bir sey oldugu icin bir badireler atlamis gozuyle bakabiliyorum kadin erkek farketmeksizin
basarmis degil de hayatin zorlugunu biraz daha gormus diyebilirim

ala09

Ülkemiz insanında gerçekten saplantı halinde olabiliyor bazen. Yani yapılmazsa büyük bir eksik diye görülüyor. Mesela inanılmaz sorunlu bir boşanma süreci geçirmiş ve sürekli eski eşinden ve çocuklarının sorunlarından şikayet eden biri bile, zaman geçiyor siz ne zaman evleneceksiniz diye soruyor sanki kendisi çok hayrını görmüş gibi.

peki madem

ne evlenmek ne de sürdürebilmek başarı falan değil.

nothing in my way

ulkemizde ozellikle kadinlar icin bir basari sayiliyor insan hayret ediyor. yillar once turkiye'nin en buyuk holdinglerinden birinde bir yoneticimiz vardi. kadin kisilik olarak da biraz sivri ve fevri biriydi. ama yillarca emek vermis calismis torpilsiz sekilde direktorluge kadar gelmis. kadinin her hesap sordugu personel arkasindan zaten 45 yasina gelmis hapa evlenememis derdi. bu gercekten cok can sıkıcı bir durum dusununce. erkek olsa bu yorum yapilmaz mesela. turk halki gercekten takinti derecesinde hassad evlilik konusunda.

bana sorarsaniz basaridan ziyade sans isi evlilik. ne iyi insanlar var, dogru kisiyle evlenemedigi icin yurumuyor iliskileri. kimisi de var ki tencere yuvarlanmis kapagini bulmus dedirtiyor :)

in vino veritas

Başarı değil, iki insanın birbirini sevip bir yuva kurmasında başarıyla alakalı bir şey görmüyorum. Ama güzel bir şey tabii, doğru iki kişi evlenirse. Yaş oldu 30 bekar güzel kızlar DM

havadakarada

Bu tamamen karşındaki kişiyle olan ilişkine bağlı. Mesela benim üst kattakilerin hayatı cehennem her gün istisnasız beddualı küfürlü kavga ederler, o kadar çok bağırıyorlar ki tüm kavgalara hakimim. Ayrıca ayrı odalarda yatıyorlar çünkü kadın dırdıra başlayacağı zaman adam konuşmak istemiyorum işe gideceğim defol git allah belanı versin s*ktr git diye kapıları çarpıyor. En son adamın kardeşi gelecek diye kavga ettiklerini duydum afagshs. Bütün binaya rezil oldukları bir evlilik statülerini bayağı sarsıyor :D

titanic kemancısı

Evlilik basari degil ama mutlu bir evlilik basari bence.

Ozveri istiyor. Insan yeringeldiginde annesi babasiyla kardesiyle anlasamiyor. Bir yabanciyla ortak nokta bulup onlarla yeniden hayat insa etmek ve mutlu olmak buyuk basari bence.

kuzey li

Evlilik başarı değil. Evli kalmak bir başarı. 10 senelik, sorunsuz, mutlu, huzurlu evlilikleri tebrik etmek lazım. Kolay değil çünkü.

Ama statü değil. Statü ile bi alakası yok. Statü gibi görmek daha çok beyaz yaka erkekler arasında yaygın olabilir.
35 yaşlarında erkek, beyaz yaka arasında evli olmamayı yeterli kıdeme sahip olmamak gibi gören kişilerle karşılaştım.

zimbirik

ülkemiz gibi doğu toplumlarında evlilik başarıdır. kadın için daha da başarıdır. çocuk başarıdır, erkek çocuk sahibi olmak daha da başarıdır.

Hallegadola

eskiden değildi ama günümüz şartlarında bence evet. bireyselleşmenin arttığı, ekonomik şartların zorlaştığı, toplum psikolojisinin bozulduğu ve tahammülün azaldığı bir ortamda mutlu evlilik sürdürebilmek tabi ki marifet gerektirir.

statü kısmı kime göre neye göre. eski kültürel kodlara göre yaşayan insanların olduğu bir ortamda kendinizi kabul ettirme gibi bir derdiniz var ise "düzgün" aile yaşantısına sahip olmak işinizi kolaylaştıracaktır. bu tarz bir derdiniz yok ise aileniz dışında durumu pek sallayan olmaz.

zgrydn

Evlilik başarı değil fakat evli kalmak başarı.

ananiyimioguz

Erkekler için öyle mi bilmem ama kadınlar için öyle. Üstelik bunun para-pulla ilgisi yok. "Öyle beğenmiş ki seni evleniyor", ya da "seni beğenmedikleri için evlenmek istemiyorlar". Akrabalardan, yakın arkadaşlardan verilen mesaj hep bu. İçim ısınmadı diye çıkmadığın, oturup iki satır anlamlı bir konuda konuşamadığın için yakınlaşmadığın öküzün önde gideni seni evde kalmışlıkla ezikleyebiliyor.
Bunca baskıya göğüs geremeyen atar topar evleniyor.
Asıl evlilikte mutlu olanlar başarılı, erkenden evlenenler değil.

SiyamkedisiZorro
1

mobil görünümden çık