merhaba yurtdışında yaşıyorum turkiyeye 1-2 haftalığına geldim pazar günü uçağım var ama pasaportumu bulamıyorum oturum izni için ayrı kimliğim var vizeyle falan uğraşmayacagim ama yeni pasaport bulmam lazım en kısa zamanda, bu süreçten geçen var mı en acil pasaport nasıl edinirim ortalama kaç gün sürüyor




 

Tam zamanına denk getirmişsiniz. Çip krizi sebebiyle sanırım uzun zamandır pasaportların teslimi ayları bulabiliyor. Zaten harçtan etkilenmemek için insanlar şu an başvuruları doldurmuş durumda. İptal edilmediği sürece randevu bulmak bile sıkıntı. Hadi başvurdunuz, ne zaman geleceği meçhul. Ben Kasım sonunda başvurdum, hala basılmadı mesela. Sizin işinizi anca tanıdık çözer. Acil ihtiyacı olan bir arkadaş öyle yaptı mesela, bir haftada geldi pasaportu.

elorelia

Biz başvururken okul başvurusunun yeminli tercümesini eklemiştik 2 günde gelmişti siz de yurtdışında yaşadığınızı kanıtlayan bir şey + uçak biletinizi verin. Randevu bulamayacaksınız zaten gidip nüfus müdürlüğündeki şef ile konuşun (fakat ikametiniz burada bi şubeye bağlı olmadığından problem olabilir bizimki illa kayıtlı olduğun yere git demişti)

Ek olarak, başvuru yapıp Ankara Yenimahalle şubesine gidenler sabah 6-7’de gidip öğlene kadar alıp çıkıyormuş. Oraya gitmek en temiz yol ama önce başvuru yapılmalı gibi duydum ben hep. İşinizi en temiz çözecek yer orası.

nhk ni youkosu

teşekkürler arkadaşlar pasaportumu evin en karanlık köşesinde annemin sevcadesine dolanmış şekilde buldum

nahtoderfahrung
1

mobil görünümden çık