oncelikle sozluk basligini okudum. eski duyurulari da okudum. guncel bilgi gelir diye tekrar soruyorum. tesekkurler simdiden.
(bkz: kedi alerjisi)

ben 3 kedili bir evde kalmaya basladim ve alerji semptomlari basladi. doktora gidilip teshis konulmadi ama sanirim eminim kedi alerjisi olduguna. ama yine de cogu kisinin yazmadigi semptomlar da var gibi, ama farkli kisilerde farkli semptomlar da olabiliyor tabii.

semptomlar:
- bogazda batma hissi (sanki kil batmasi gibi)
- cigerde batma hissi (sanki oraya kil girmis gibi)
- balgam gelmesi
- oksuruk. bazen kuturlu oksuruk cigerlerden
- bazen gos yasarmasi
- bazen deride kasinti

olmayan semptomlar:
- cok kasinmak
- goz sismesi
- burun akmasi
- kizariklik
- deri sismesi
- nezle semptomlari

not: batmalar bazen gidiyor sonra geri geliyor. disari ciktigimda da devam edebiliyor. kortikosteroid burun spreyi kullaniyorum, bazen iyi geliyor gibi.

acaba alerji ile birlikte gercekten cigerime de bisey girmis olabilir mi diye dusunmeye basladim. o ince ucusan kedi tuyleri gibi mesela. mesela agzimdan da nefes aliyorum cogu zaman ve uyurken de.

bu durumda neler onerirsiniz? ve kullandiginiz kedi alerjisi ilaci da onerebilirsiniz.

 

Alerjilerin tipik semptomlarindan biri de bu batma hissidir zaten, cigerinize bir şey girdiğinden değil; alerjik durumun ciğerdeki bronslarinizi da etkilemesinden kaynaklanan bir durum. Yıllarin alerjik insanı olarak buna en iyi çözümün ağızdan alınan hava spreyleri olduğunu soyleyebilirim(Özellikle tıkanma da varsa).

Kedi alerjisi kişiden kişiye fark eden bir durum sanırım. Bende başka alerjilere eşlik eden kedi alerjisi de var; kedi alerjisindeki tek semptomum gözlerde yaşarma ve ses değişikliği mesela.

İyi bir alerji uzmanına gorunurseniz size uygun bir tedavi yöntemi uygulayacaktır. Ama alerjen ile sürekli muhatap oluyorsanız ya da toz, polen gibi süreklilik arz eden bir alerjiniz varsa genelde sürekli kullanacağınız komplike bir alerji ilacı+ burun spreyi+ hava şeklinde bir kompozisyon yapıyorlar. Ben kıslarimi bu şekilde rahat geçirmeye başladım iki senedir.


Yalnız mutlaka doktora görünün zira tedavi edilmediği durumlarda alerjik astıma varabilir bu durum.

fraise

Fraise +1
Kortizonlu spreyler de sürekli kullanılacak şeyler değiller. Bir an önce bir alerji uzmanına görünün derim ben de

kuehles blondes
1

mobil görünümden çık