Öncelikle tarih seçebiliyor muyuz? Bu ay başvurup gelecek yıl yazın gitme şansımız olur mu? Bir de bir şeyler duydum bölük pörçük, hemen çıkmıyor, çıkmazsa paran iade oluyor vs. Öyle bir şey var mı, para iade olursa tekrar başvuru durumunda ocak sonrası bedeli çok daha fazla olacak.

teşekkürler


 

1. bedelli başvurunuz sırasında gitmek istediğiniz ayları sıralarsınız, eğer ki o aya çok fazla yığılma yoksa da genelde seçtiğiniz ayda gidersiniz. o ay çok yoğun talep varsa seçtiğiniz ikinci ay garanti gibidir diyebilirim.

2. bedelli esasen kotalı bir iş, kota dolduğu takdirde herkes ücretini yatırmış dahi olsa kuraya tabidir. bugüne kadar dolduğunu görmedim. başvurunuz düzgün yapılmışsa bedelli gitme ihtimaliniz %99.

3. bedelliye başvuru yapıldıktan sonraki yıl gidilir. şu an başvuru yaparsanız 2023 ocak sonunda gideceğiniz ay belirlenir ve o ayda sınıflandırılırsınız. derdiniz olabildiğince geç gitmekse ocakta başvurun, 2024'te gidersiniz. yalnız şöyle de bir durum var; her ocak ve temmuzda zamlanıyor, zamlı ücretten yatırırsınız.

yap desem yapmazsin he

Üstteki arkadaş cevap vermiş. Doğrudur, geçen mart yaptım :)

fakat

Hocam başvurunun düzgün yapılması ne demek? Ne yaparsak kura riskini minimuma indiririz

dre mithatoğlu
1

mobil görünümden çık