arkadaşlar şimdi benim telefonumdaki google haritalar uygulamasında "zaman çizelgesi" seçeneği açık. telefonun konumu da sürekli açık. yani ben nereye gidersem telefon da adım adım kaydediyor. hatta haftada bir girip telefonun nereye gittiğimi tam anlamayıp "burada mıydınız" şeklinde sunduğu seçenekleri de düzenliyorum, yani yaklaşık 3-4 yıldır her gün nereye gidip ne yaptığımı telefon google'a kaydediyor. tam cia'in ararsa anında bulabileceği türden bir muhittin topalak'ım.

şimdi sorum şu. ben google zaman çizelgesinde "şuraya ne zaman gitmişim" şeklinde bir arama yapabiliyor muyum?

yani adamın dükkanına ne zaman gittiğimi bulmam lazım. dükkanı etiketlemiş olabilirim (iğnesi var mı emin değilim), ya da olmayabilirim, en azından semt olarak, ya da cadde olarak "şu caddede ne zaman bulunmuşum" diye arayabiliyor muyum?

 

bazı yerleri şu zaman ziyaret ettiniz diye gösteriyor. altında detayı var. şu günler şeklinde. az önce baktığımda sabiha gökçene en son 2 yıl önce gitmişim, en son 2020 mart ayında. haritalarda gittiğiniz işyerinin kaydı varsa (aradığınızda çıkıyorsa) bakabilirsiniz.

bu şekilde olmuyorsa google takeout ile konum geçmişi alınıp oradan birşeyler çıkarılabilir belki.


bana da şu lazım: konum geçmişindeki bir seyahatte, spesifik bir noktan tam olarak ne zaman geçtim.

inheritance

konum geçmişine baktığınız ekranda üstte days, trips, insights, places diye giden bir bölüm var. places’a tıklayıp aradığınız dükkanın kırmızı iğnesini bulup tıklayın, hangi tarihlerde gitmişsiniz göreceksiniz.

orient blue

konum geçmişi açıksa rotanıza kadar herşeyi gösteriyor. eğer o dükkanda bir süre durduysanız "burada bulunmuşsunuz" gibi birşey çıkıyor google mapste.

false pretension
1

mobil görünümden çık