selam araknologlar.

tatil için kaldığım odada ayak bileklerim birçok yerden ısırılmış. sivrisinek ısırığı gibi değil, 1-1,5 cm çapında lokal şişlikler var ve korkunç bir kaşıntı... birçok noktadan ısırıldığım için ödem gibi total bir şişlik de söz konusu bileklerimde.

odaya ilk geldiğimde gördüm, minik bir şey olduğu için takılsın kendi kendine dedim dışarı atmadım. ısırıkları görünce her köşede başka bir böcek veya sivrisinek aradım ama bu arkadaştan başka ne böcek ne sinek var her yer tertemiz.

bu örümceği tanıyan var mıdır, ısıran bir tür müdür merak ettim, belki bilen çıkar...


büyüklük referansı için not: fotoğrafta görünen pimapen pencere menteşesi.

ibb.co
ibb.co
ibb.co

 

Google lens göre Menemerus semilimbatus.

Rahatsiz edilmedikce isirmaz diyor ama atlayan örümcek diyor bilmiyorum sıfır bilgi.

logisticsmanager

instagramda bir influencerda da aynı durum vardı geçenlerde. Örümcek ısırmış kolunda baya şişmişti. Doktora bir görünün bence ilaç, merhem verebilir.

condom kurşunu

Zıplayan örümcek ısırığı yazdığınız gibi olmaz hatta zıplayan örümcek kolay kolay ısırmaz. Isırıkların resmini paylaşsaydınız belki tahta kurusudur

beemaker

anlattığınız ısırıkları bu örümcek yapmış olamaz, bu örümcekler kan ile beslenmiyor ve beslenme davranışları yemeyeceği şeyi ısırmak şeklinde değil. sizinkiler pire ısırığı muhtemelen, çok küçük olduğu ve sık sık zıpladığı için arayınca kolay bulabileceğiniz böcek değil pire, koyu renk üzerinde de görünmez vb.

www.insider.com

kaichi

@beemaker,
ısırıkları paylaşmak istemedim çok iyi bi görüntü değil :) ama tahta kurusu ısırığını araştırdım gerçekten benziyor.

@kaichi,
yok pire değil, pire ısırığına hiç benzemiyor. ama örümceğin günahını aldık galiba o konuda haklısınız. tahta kurusu yüksek ihtimal sanki.

robin crusoe
1

mobil görünümden çık