merhaba, istanbul’dan çanakkale’ye gidişte iki rota var gibi duruyor. birincisi osmangazi köprüsünden geçen, ikincisi çanakkale yeni köprüden geçen. köprü ücretlerine baktım fakat otoyol ücretleri ile birlikte ne kadara denk geliyor onu bulamadım. canakkaledeki kopruden gectigimiz rota digerinden cok mu pahalı? bilenler yardımcı olabilirse cok sevinirim




 

Çanakkale köprüsünü henüz kullanmadım fakat "hem köprü hem de otoyolu tamamen kullanan bir otomobil 272.50 lira ödeyecek" şeklinde haberler vardı. Şimdi kontrol ettiğimde ise osmangaziden geçip karacabey doğu gişesinden çıkarsan 281.50 lira tutacağını belirtiyor kendi sitesinde. İstanbulda çıkacağın yere görede 5-10 lira devlet otoyollarına verme durumunda olacak kısacası çok önemsiz bir fark var arada.

Ez cümle ben senin yerinde olsam avrupa yakasından yola çıkacaksam çanakkale köprüsünü kullanacak şekilde giderdim. Anadolu yakasından yola çıkacaksam osmangazi.

kilimanjaro

2 hafta once tekirdag uzerinden geyikliye gittim. Canakkale koprusunu kullandim,’giseden gecerken 272,5 tl odedim.
Otoban ucreti de dahil. Gidiste baska bi ucret odemedim. Biga yerine burdan gitmek daha avantajli. Daha kisa yol, ben cok sevdim. :)

mor oje

Mobilim ek: anadolu yakasindan ciktim. Tekirdag dH avantajli oldu. Normalde 2 seferdir biga’dan gidiyordum.

mor oje

Osmangazi köprü+ otoyol ücreti (Balıkesir çıkış) yaklaşık 400 lira tutuyor.

inheritance

Malkara giriş çanakkale köprüsü çıkış 272 lira tutuyor.Bu rotayı tavsiye ederim.

ketkaratudun
1

mobil görünümden çık