Einhell'in makinasini alayim diyorum boyamak icin ama tabancalar ile ilgili cok boya tozu yapiyor diye olumsuz yorumlar okudum/izledim. tecrübesi olan var mi? 2 katli evi boyayacagim komple ve esyalar da var. o yüzden rulo ile boyamak istemedim.

yada kompresör de var. onlarin da boya tabancasi oluyor. ondan mi alsam boyanir mi ic duvarlar?


 

Kompresör ve kompresöre uygun boya tabancalarının memesi çok incedir, 1,4 - 1,8 mm gibi. Duvar boyasını bu kadar incelikte atmak zor olur, belki de hiç atmaz tıkanır.

Duvar boyamak için satılan makinelerden hiç kullanmadım, ama kompresör ve boya tabancası gerçekten çok toz yapıyor. Havalandırma sistemi olmayan mekanlarda yapılması çok zor. Evde hiç olmaz.

Eğer o bahsettiğiniz tabanca da böyle toz yapıyorsa evlerden ırak, eşyalı evde büyük bela alırsınız başınıza.

Gerçekci inceleme videoları yok mu youtube'da acaba? Ürünün reklamını yapan değil de gerçekten her yönüyle inceleyen.

John Bloor

onlari da inceledim de onlar da öyle söyledi ve gösterdi :(

is basa düstü sanirim...

c1b2k3

Eşyalı evde riske atma, ruloyla boyamak çok zor değil.

John Bloor

Ben prof. seviyedeki wagner ile denedim. Eski çalıştığım sektörlerden bilgim de vardır, elim yatkındır. Buna rağmen duvarları tabanca ile boyamak herkesin yapabileceği bir iş değil. Ben yarıda bırakıp ruloya döndüm.

Çok tozutuyor az bile kalır, açıkta kalan her cm2'ye boya yapışır, gözlüksüz, bonesiz hatta tulumsuz boya atamazsın. Maske kullanmadan atamazsın. Tavana boyayı kaçırmamak için bant çekmen lazım, kestirme için pay bıraksan bile makinayla attığın ve fırçayla attığın yerde aynı rengi ve dokuyu yakalayamazsın. Camları da bantlaman lazım, bütün tozuyan boya yapışır oraya, sonra jiletle kazımak zorunda kalırsın.

Uygun meme bulursan boya tüketimini oldukça azaltır ve homojen boya atabilirsin ama tecrübesiz birisinin yapacağı iş değil.

kimlanbu

bunu bir ara ben de epey araştırdım ama bu işi boya tabancası ile düzgün yapmanın çok zor olacağı sonucuna vardım yorumlardan hareketle. özellikle homojen bir şekilde dağıtmak çok zor oluyormuş + boya haznesi çok çabuk boşalıyormuş. dolayısıyla bence de uğraşma derim.

roket adam

evet ben de an itibari ile vazgecmis bulunuyorum. koluma kuvvet diyip boyayacagim artik. tesekkür ederim.

c1b2k3
1

mobil görünümden çık