Eylul ayinda lizbona gidecegim gitmisken birkac gun izin alip o taraflari gezmek istiyorum.tecrubeli arkadaslardan rota ve gezilecek yerler konusunda yardim istiyorum.tesekkurler.




 

Alfama ilk akla gelecek yer. Tesadüfen ince uzun bi kaldırım görüp bu neymiş diyerek girip kendimi acayip bi dünyada bulmuştum. Tarih kokuyor resmen. Burayı görmeden gidersen büyük ayıp olur.

İsminde jorge geçen bir kale var alfama'nın yukarısında bir yerde. Müthiş manzarası var. Alfama ile birlikte şehri tepeden görebileceğin en iyi yer.

Bairro alto barların bulunduğu bölge. Yine turist kaynıyor burası da. Akşam mutlaka gezin.

Bairro altodan aşağı inince meşhur pembe sokağa ulaşıyosun. Ergen kaynıyor ama burada da içip eğlenebileceğin çok mekan var. Java rooftop isminde kaliteli manzarası güzel bir restoran var yakınlarda.

Sintra var tabi bir de. Yanından geçtim bikaç kez ama henüz görmedim tam. Bairro alto ve çevresi bölgelerden uber ile tahminen 40 dk uzaklıkta. İnsanlara karışalım derseniz tren de gidiyor.

Belem kulesi var yine gidip görmediğim ama lizbonun ikonlarından. Bana şahsen zahmetli geldi gitmedim. Aklında olsun yine.

Bairro alto, alfama bölgeleri arası bölgeleri yürürsen aslında fazlasıyla şey görüyosun. Her yer yokuş ama sağda solda yukarı çıkan bir tramvay mutlaka görürsün.

Parque eduardo isminde kocaman çerçevelik bir park var. Biraz yukarıda kalıyor ama yine yürümelik mesafe aslında. Şöyle düşün, eduardo parktan başlayıp önce bairro alto sonra alfama arası bölgeyi baya yürüyüp gezdiğim akşam baktığımda toplam 25 bin civarı adım atmıştım. Hep yokuş olduğu için bunun çok daha fazlası aslında ama aşağı yukarı fikir verir en azından.

Aklıma gelirse eklerim.

IncredibleMau

ginjinha ic bol bol.
hirsizlik cok oluyo dediler ama bana denk gelmedi dikkat et.
pazartesi galiba müzeler ücretsizdi ama net hatirlamiyorum

spherical

Kitanin en bati ucu var. Adini unuttum. Ben en cok orayi begenmistim. Yalniz haziranda inanilmaz esiyordu, eylulu bilemem.

güncelleme : cabo da roca

www.google.com

EasyTiger

merhaba,
bairro alto, alfama vs bunlar lizbon'un ici. Sehirde ziyaret edebileceginiz pek cok yer ve bunlar icin rehber mevcut internet uzerinde.

Lizbon civarinda en populer yerlerden birisi Cascais. Lizbon'un batisinda eski balikci kasabasi, gunumuzun zengin muhiti. Lizbon'dan trenle ulasabilirsiniz. Pazar yerinde cok guzel deniz urunleri restorani, merkezde ise plaji var. Tren duraklari uzerinde daha guzel plajlar da var. Lizbon'dan sabah cikip trenle gidip gezgikten sonra donuste Estoril duraginda inip Tamariz plajinda vakit gecirebilirsiniz. Karsi tarafta Caparica sahili var guzel plajlarin oldugu. Buraya da otobusle erismek mumkun.

Cabo da Roca'dan bahsedilmis, en bati noktasi. Oraya da Cascais uzerinden ya da kuzeyden metro + otobus aktarmasi ile ulasmak mumkun. Buna benzer bir de Cabo Espichel var, o da Lizbon'un diger yakasinda guneyde kaliyor, ulasimi biraz daha zahmetli.

Sintra en populer ziyaret yerlesinden birisi fakat cok kalabalik oluyor. Buraya da mumkun oldugunca erken gitmek mantikli. Cevrede guzel restoranlar da var.

Araba kiralarsaniz ya da yavas giden trende yolu goze alirsaniz 85-90 km kadar kuzeyde Obidos kabasi var ortacagdan kalma. Gayet guzel korunmus durumda.

whisky
1

mobil görünümden çık