benzin fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini öngörerek.




 

alırım çünkü paraya daha sonra ihtiyacım olursa satabilirim ve param cebimde durduğundan daha az değer kaybetmiş olur.

floydian

Ne kadar varlığım var toplamda bu önemli. 2 milyonum varsa 500 bine araba alırım bunu da cash almam kaldıracli alırım.

Ama tek varlığım oysa almam. Sonuçta 300binlik araç da seni taşıyor neden tüm varlığımı kapının önünde yatan bi seye bağlıyım ? Akıl kari değil

Bu arada araba likit varlık değil o sahibindeyse yazılan fiyatlar minimum 1 ay bekletebilenlerin fiyatı. Hemen satmak istersen oradakilere %20 iskonto uygulamalısın.

Not: şimdi burada araba kaybettirmez al geç. X sene önce su fiyata aldım şimdi su fiyat. Yazanlar olacaktır. Ama bu arkadaşların 1. Finansal okur yazarlığı yok, 2. Türkiye’nin sadece son 2-3 senesini bilinçli yaşamışlar. Hersey döngülerden ibarettir hayatta döngü terse döndüğünde o araçlar patir patir $ bazında yarı fiyatına satılacak. Hiç unutmuyorum 2018’de yıl sonunda sıfırının yarı fiyatına Polo, golf satıyorlardı aynı yıl ve model.

Mcfly

İhtiyaçsa al, değer kaybetmez konusu saçma gelmekle birlikte parayı daha iyi şekilde değerlendiremediğimiz de aşikâr, bir kısmını kesinlikle kredi çekmeni tavsiye ederim, eğer mesela 50-100 bin lira üstüne çok daha güzel araba sahibi olma şansınız varsa bütçeyi de oraya çekebilirsiniz.

atom karincanin torunu

500 bin liram olsa alacağım araç için çekebileceğim maksimum kredi çekerek aracı alır kalan paramı arabaya vermek yerine döviz/altın alırım.

2020 yılında 75 bin tl lik arabayı cebimde 40 bin varken almadım. 1 sene sonra 148 bine aldım. 2021 yılında 450 bin tl lik arabayı almadım 1 sene olmadan 760 bine aldım. 760 bine aldığım araba da 2 hafta önce 740 bin lerdeydi, biraz daha düşer diye bekledim, ben aldıktan sonra 860 bin oldu.
148 bine aldığım arabayı geçen hafta 292 bine sattım, bir hafta sonra 310 bin oldu, 1 ay beklesem 340 lara gelirdi ama dolar borcum olduğu için bir an önce sattım.

Geçen sene 29 bine aldığım sıfır motosiklet şu an 75 bin oldu. Ekimde 11 bine almadığım başka bir motorun sıfır şu an 21 bin oldu.

Bu rakamların hepsi gerçek ve yaşanmış rakamlar. Sana böyle dünya kadar örnek verebilirim. Yatırım olayına herkesin bakışı kendi yaşanmışlığı ile doğru orantılı. Adam arabayı alır sonra zararına satar, arabadan kar edilmez mantıklı değil der. Diğeri borsada parayı 2 ye katlar ev/araba almak mantıklı değil der. Şu anda trde enflasyon denen bir gerçek var. Tl haricinde ne alırsan al para eder. Güzel bir yerde uygun fiyata ev denk getirirsen para eder, piyasası hızlı olan temiz araba alırsın para eder, primlenmemiş hisse senedi alırsan para eder. Ya da tam tersi şekilde bir yatırım yaparsan az kazanabilirsin/zarar edebilirsin.

Araç fiyatlarına global olarak bir zam gelecek/geliyor. Benzin isterse 30-40 tl olsun insanlar ihtiyacı olduğu için arabaya da binecek benzini de alacak.

Bu duyuruyu silme alacağın aracın modelini fiyatını yaz, bir sene sonra tekrar bakalım fiyatı neymiş ne olmuş. Tr de fiyatların düzelmesi için minimum 5 yıl lazım. Bu kolay kolay atlatabileceğimiz türden bir kriz değil bana göre. Çünkü sıfırı çoktan tükettik.

al basmadan donu var

türkiye şartlarında araba lükstür, hatta gereksiz bir lükstür. tamam abd-kanada gibi toplu taşıma ağının yetersiz, mesafelerin kmlerce olduğu bir yerde yaşasaydık zorunluluk olurdu. önce bunu farkına varmak lazım.

günde kmlerce yol gitmiyorsam ,işimin servisi varsa en kötü toplu taşımayla ulaşımı varsa araba almam. imkan varsa evimi işime yakın bir yerde seçerim.
bir diğer neden ise araba yatırım aracı değildir.( şu anki yüksek fiyatların bir nedeni de yatırım olarak görülmesi) eğer o parayı yatırım yapmak istiyorsam borsa-kripto-döviz-kıymetlimetal-bono olarak değerlendiririm.

eğer tek dert benzinse bir zahmet ona da katlanmak lazım. mtv+sigorta+kasko da cabası.

astronom bey

200bin liram bile olsa hemen alırım. çünkü işe git gel 60 km günde en az yol yapıyorum. araba şu an benim için elzem. benziniydi sigortası kaskosu bakımı vergisi bilmem ne evet külfetli ama hayat kolaylaştıcı etkisini göz önünde bulundurunca ben alırdım. kendi şartlarımı düşünerek diyorum tabiki bunu.

dedim ben sana

Kaç yıllık tc vatandışıyım, hiçbirşeyin fiyatında indirim görmedim. Hep daha çok ödedim.

baldan kaymak
1

mobil görünümden çık