selamlar, soru su sekilde geldi bana ben de belki burada bilen cikar diye buraya sorayim dedim;

xxxx ltd. sti. firmasina kayitli bi arac var. ve bu aracta sgk'nin borclardan dolayi ipotegi var. ama borclar yapilandirilmada oldugu icin el konulmuyor bi sroun teskil etmiyor.

mesela daha ust bi araba alindiginda borc/ipotek satilan arabadan alindi daha pahali olan yeni arabaya konuldu.


ama bu araba baya ariza cikariyor ve km. de cok yüksek. o yüzden firma sahibi arkadas arabayi satmak istiyor (yeni araba almak istemiyor).

bunun bir cözumu var midir? hem zaten malum durumdan dolayi durumu da sikisik.nasil cikarabilir araci elden?

yada öldü ölecek bi arac alabilir mi eski püskü? sirf ipotek o araca gecsin diye?

bir cikar yol önerebilir misiniz?

 

Öncelikle trafige tescil edilen araclarda ipotek degil rehin veya haciz olur. Rehin/haciz borcunun baska bir araca transferinsöz konusu olmaz. Tabii kurumla görüsüp biz yeni araba aldik bu arabaya da rehin koyun derseniz boyle bir teklifi reddetmezler

deepfear

Arkadaşın e-devletten aracın üzerinde rehin olup olmadığını sorgulasın.

Adıma tescilli araç sorgulama(tüzel kişi)-Yetkili olduğunuz ticari işletme veya şirketler-şirket seçimi-plaka seçimi-hak mahrumiyeti

Hak mahrumiyeti varsa görüntüle diyerek detaylarını görebilir. Ama dediğin gibi borçlarını yapılandırdıysa, aracın kredi borcu da bittiyse hak mahrumiyetinin çıkmaması gerekiyor. Sadece ödenmeyen/yapılandırmayan borçlar yüzünden bir araca rehin konulabilir. Bir ihtimalle de arkadaşın borcunu yapılandırdı ama bunun belgesini sgk'nın avukatları icra dairesine yazılı olarak bildirmedi. O durumda da sgk'nın avukatları ile görüşmesi gerekiyor.

iwasbornonamountainside
1

mobil görünümden çık