şuan konut kredisi için ne kadar peşinat isteniyor? bi ara %5-%10 falandı. şuan %20 mi? ve bu "rigid" bişey mi? delinemez bir kural mı? yoksa esnetilebilir birş ey mi?




 

bu arada devlet kredileri sanırım "çıkmıyor" şuan doğru mu düşünüyorum?

tchuck

500 binden az ise %10
500 binden çok ise %20

Bunlar minimum değerler. Banka isterse daha çoğunu da talep edebilir yasal olarak. Ama sanırım hepsi bu değerleri kullanıyor.

www.hesapkurdu.com

devlet kredileri çıkmıyor derken ne demek istediğini anlayamadım bu arada.

nuevo

orada şöyle bir durum var;
siz evi diyelim 800bine alıyorsunuz, fakat gidip bankaya ben bu evi 1milyona alıyorum diyebilirsiniz. fakat expertizin o eve 1 milyon değer bicmesi lazım. o durumda evin tamamına kredi kullanmış olursunuz. fakat genelde expertizler gercek satış fiyatlarıni bilirler ve %5-10 altında değer bicerler.

bu arada devlet bankaları gayet konut kredisi veriyor, yeter ki gelir gösterin.

nuisance

Şimdiki ev fiyatları o kadar şişmiş durumda ki alacağınız ev 1m olsun, üç aşağı beş yukarı anlaşıyorsunuz ev sahibiyle, eksper eve geliyor 600k değer biçiyor. Bunun da %75-80 ini kredi olarak alabiliyorsunuz. 450k parayla 1m luk evi almak için de 550k peşinata ihtiyacınız oluyor böyle bir durumda.

Arthur Dayne

Arthur dayne eksperin daha düşük değer biçtiğini belirtmis ancak o kadar da düşük olmaz. Eksper çevredeki benzer özelliklerdeki evlere göre fiyat belirliyor. O da yüzde beş on aşağısı olur genelde. Eksperin biçtiği fiyatın yüzde 20 di peşinat olması lazım.

fikox
1

mobil görünümden çık