yıllar evvel aldığım aracı satacağım. benden önce araçta airbag ve emniyet kemerine direnç atılmışsa ve ön kaput değişmişse ancak tramer kaydında (5600₺) hiçbir şekilde ağır hasar kaydı yoksa ne düşünmeliyiz? kimsenin de hakkına girmek istemem ama normal hatasız fiyatı 250bin olan araca 170bin filan istiyorlar. seat ibiza tek kapılı 2014 sport fr. arabadan anlayan biri fikir versin lütfen. kazıklanmak veya kazıklamak istemiyorum kimseyi.




 

bunları açıkça söyleyerek satarsan kimsenin hakkına girmiş olmazsın. zaten hatasız fiyatı 250 bin olan ama perte çıkıp el altından tamir edilmiş aracın ederi max 170 bindir zaten, yanlış bi rakam yok burada. sen yine de 250'den koy, gelen teklifleri izle, ama hatasızı 250 olan aracı airbag açmış şekilde çok yukarı satamazsın diye düşünüyorum.

zaten söylemeden satarsan ve sonradan ortaya çıkarsa alıcının sana dava açma hakkı var. o yüzden aracının ederi 250 diye düşünme. o araç hiç 250 etmedi diye düşünmen lazım.

alıcı açısından bakarsak da sıkıntı şu, tramer kaydı olsa en azından yapılan işlem var, kaydı şu şu deriz. airbag açacak kadar kaza yapan aracın trameri bu kadar düşükse bu ciddi bi şüphe uyandırır.

roket adam

km ve motor cinsi yazmamışsınız, tr'ye nasıl geldi bilmiyorum o sene ama tsi motor sanırım. saydığınız hasarlar ciddi hasarlar fakat bu aracı zaten alacak kişiler aile ya da sıradan araç sahibi olmak isteyenler değil, hastası ve aracı bilen alıcılar.

bence 200'ün altına düşmeyin. airbag bazen küçük hasarlarda bile açılabiliyor, anladığım kadarıyla da elinizde kaza foto vs yok. expertizi güzel yerde kapsamlı yaptırın.

bisorumvargaliba

15km hızla da airbag açıp kemer patlatabilir. airbag ve kemer orjinaline uygun onarılırsa araç ağır hasarlı sayılmaz.

ağır hasar demek sigortanın aracın tamir masrafı bedelinin %60'ını geçiyor, bu araç artık adam olmaz hurdaya ayırdık ve hurda olarak sattık diye işaretlemesidir.

muhtemelen araç kaskosuzdu ve eski sahibi sanayide bu işlemleri yaptırdı. çünkü kaskolu olup perte çıksa ve petten geri toplansa mutlaka pert kaydı çıkardı.

ben olsam kemer ve airbag çıkma orjinal bulur ve değiştirirdim ya da en azından bu masrafları araç bedelinden düşerdim. diğer türlü ekspertizde kemerde ve irbagde direnç çıkarsa alıcı çok daha büyük kusurlar arayacak. hatta satılan aracı geri getirebilir.
böyle emsal davalar var.

orpheus

İyi bir ticaret yapmak istiyorsanız 500-600 tl verin ve düzgün bir ekspertiz yaptırın, aracın nelerinin değiştiğini listeleyin ve ekspertiz raporlarını da satış ilanına koyun.

Alıcıya da mutlaka alırken ekspertiz yaptırma şartı koyun, değişen parçalara göre aracın benzerlerinin ortalaması bir fiyat yazın.

Atıyorum hatasızı 250 ise, yanlarda 1-2 değişenli 240, kaput boyalı 230 kaput değişenli 220 vs olabilir piysa ortalaması.

John Bloor
1

mobil görünümden çık