merhaba

arac 2006 volvo xc90, 200 bin mil ustunde

yag yakma sorunu vardi zaten biliyorum. araci calistirip geri vitese takinca motorda sarsinti oldu biraz, kapattim ve yagi kontrol ettigimde, yag cubugundan duman cikti. daha sonra motor ust kapak tarafindan da duman cikti biraz. eksi gibi bir koku var. kapattim yag ekledim sonra yine calistirdim ve sarsinti devam ediyor. ek olarak da sanki on farlarda gucsuzluk de var gibi, tam yanmiyor hafif kisik kisik gidip geliyor gibi.

maceranin sonuna geldik mi acaba, sorun ne olabilir = )

 

ilk çalıştığında titreme var mı?

mikahakkinen

yani rolantideyken motor bariz sallaniyor, hani randimanli duzgun de calismiyor, ses yukselip alcaliyor, motor kendi yerinde sallaniyor hafif.

oscar

aynısı bende oldu yağ sıkıntısıyla beraber piston kolları gitti. yani usta birileri daha iyi bilir.

mikahakkinen

Ust kapagi yakmissin en iyi ihtumalle

divit

Üst kapak contası yanık, biraz daha yağsız kullansaydın yatak da saracakmış.

Henüz maceranın sonu değil, merak etme.

antihero

Aracta hissedilir çekiş dusuklugu de vardır su an muhtemlen. Büyük ihtimal maceranin sonu evet. Motor yaptıracaksan yani. Contayla kalmaz o is. En kotu ihtimale hazırla kendini bana sorarsan.

stavro

elveda diyor motor sana.

jamswety

motor sarmış ya da sarmak üzere. araç zaten yağ yakıyor, yani segman'larla ilgili dert olması muhtemel.

200bin mil üzerinde dediğinize göre Türkiye'de değilsiniz. Türkiye'de olsanız macera devam ederdi. maslak oto'da Bülent usta motoru bir şekilde yapardı, yaptırırdı. ama ameriga'da attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez diye tahmin ediyorum.

co2s2

sorun ignition coil denen parcadaymis. 3. silindirde olan bozukmus, parca degistirildi ve sorun cozuldu. belki ileride ayni sorunu yasayan olur, burada dursun.

oscar
1

mobil görünümden çık